Maandag (2 november) sprak Dan Schulman, President en CEO van PayPal Holdings, Inc. (NASDAQ: PYPL), over de onlangs aangekondigde ondersteuning van zijn bedrijf voor cryptocurrencies.

Zoals u zich wellicht herinnert, kondigde betalingsbedrijf PayPal op 21 oktober een belangrijke stap naar crypto aan.

Volgens het persbericht van PayPal blijft de migratie naar digitale betalingen en digitale representaties van waarde versnellen, gedreven door de COVID-19-pandemie en de toegenomen belangstelling voor digitale valuta’s van centrale banken en consumenten.

Crypto kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

De nieuwe service van PayPal, die daarop werd gelanceerd, stelt haar klanten in staat om cryptocurrency rechtstreeks vanaf hun PayPal rekening te kopen, aan te houden en te verkopen. Bovendien zei PayPal destijds dat het van plan was “het nut van cryptocurrency aanzienlijk te vergroten door het beschikbaar te maken als financieringsbron voor aankopen bij zijn 26 miljoen verkopers wereldwijd”.

Momenteel is de crypto-handelsservice alleen beschikbaar in de VS, maar ondersteuning voor “geselecteerde internationale markten” zal worden geïntroduceerd in de eerste helft van 2021, dat is ook het moment waarop PayPal van plan is om ondersteuning mogelijk te maken voor het betalen met crypto voor goederen / aankopen “op zijn 26 miljoen verkopers wereldwijd. “

Afgelopen woensdag (28 oktober) werd medeoprichter en CEO van Circle Jeremy Allaire een van de eerste mensen in de VS die BTC kocht met zijn PayPal rekening:

Gisteren kregen we meer details over de crypto mogelijkheden van PayPal dankzij de Q3 2020-teleconferentie van het bedrijf. Zoals gewoonlijk hadden we eerst de “Voorbereide opmerkingen” van de leidinggevenden en daarna de “Vragen en antwoorden”.

Met betrekking tot ondersteuning voor crypto, hier is wat Schulman te zeggen had tijdens het gedeelte ‘voorbereide opmerkingen’ van de inkomstenoproep:

“Tot slot wil ik het hebben over onze recente aankondiging om het nut van cryptocurrencies te vergroten en om nieuwe vormen van digitale valuta van de centrale bank te omarmen. We gaan een nieuw tijdperk van financiële dienstverlening binnen, waarin onze portemonnees en alle services eromheen van fysiek naar digitaal gaan. Deze omvatten identiteitsbeheer, nieuwe vormen van handel en volledig digitale betalingen en financiële diensten.

“Als zodanig hebben we onlangs aangekondigd dat PayPal rekeninghouders in staat zal stellen eerst cryptocurrencies te kopen, verkopen en aan te houden, in de VS en vervolgens in de eerste helft van volgend jaar uit te breiden naar internationale markten op het Venmo-platform.

“Belangrijk is dat we dit doen in nauwe samenwerking met toezichthouders. Zoals je hebt gezien, heeft het New York Department of Financial Services PayPal een eerste in zijn soort voorwaardelijke bit licentie verleend.

“Met deze basis zullen we begin volgend jaar snel in beweging komen en consumenten in staat stellen cryptocurrencies te gebruiken als financieringsinstrument om te winkelen bij alle 28 miljoen van onze handelaren.

“Deze oplossing brengt geen extra integraties, volatiliteitsrisico of oplopende transactiekosten met zich mee voor zowel consumenten als verkopers en zal het nut van cryptocurrencies fundamenteel versterken.

“Dit is nog maar het begin van de kansen die we zien, nu we samenwerken met toezichthouders om nieuwe vormen van digitale valuta te accepteren.”

Vervolgens vroeg David Togut, Equity Research Analyst bij Evercore ISI, in de Q & A-sectie van de winstoproep naar “de impact op het ecosysteem van PayPal van de introductie van cryptocurrencies”.

Schulman antwoordde:

“Dus ik zal duidelijk een stap terug doen, de wereld verschuift op dat punt snel van fysiek naar digitaal, zo ook voor betalingen en financiële diensten. Mijn gesprekken met centrale banken, met de toezichthouders, met een aantal mensen op het gebied van cryptovaluta, het lijdt geen twijfel dat digitale valuta’s aan belang gaan toenemen, met toenemende functionaliteit en toenemende bekendheid van CBDC’s, vanuit mijn perspectief en al mijn gesprekken, zijn een kwestie van wanneer en hoe ze worden gedaan, niet AF.

“En ik denk dat ons platform met zijn digitale portefeuilles en de schaal die we nu hebben, kan helpen vorm te geven aan het nut van die valuta’s die kunnen variëren van interoperabiliteit, tussen portefeuilles, tussen de valuta’s zelf, en belangrijker nog, in ons netwerk van handelaren. voor commercie.

“En ik denk echt dat ons platform en alle nieuwe digitale infrastructuur die we nu opzetten, kunnen helpen om dat beheer en geldverkeer efficiënter, goedkoper en sneller te maken …

“Nu hebben we dit slechts uitgerold tot 10% van onze basis. Dat hebben we een paar dagen geleden gedaan, maar onze wachtlijst was twee tot drie keer hoger dan we hadden verwacht. We gaan onze limiet van $ 10.000 per dag verhogen naar $ 15.000 per dag, op basis van de vraag die we zien, en we zullen in de komende twee weken tot drie weken voor 100% uitrollen in de VS. We gaan internationaal uitbreiden en we zullen in de eerste helft van volgend jaar uitbreiden naar Venmo.

“Dus dat is waar we mee beginnen en we zien dat mensen die al cryptovaluta hebben gekocht hun portemonnee meerdere keren per dag openen om te kijken wat er met hun crypto investeringen gebeurt. We beginnen al een aantal halo-effecten te zien die daarmee doorgaan.

“Maar waar ik erg enthousiast over ben, is wat we volgend jaar gaan introduceren, namelijk dat ik denk dat het het nut van cryptocurrencies drastisch zal vergroten door iemand die een cryptocurrency op een PayPal-rekening heeft, in staat te stellen die crypto onmiddellijk over te dragen. tegen een vast tarief in fiat-valuta. De vluchtigheid wordt dus uit de vergelijking gehaald. Er worden geen extra kosten voor hen in rekening gebracht om die transactie van crypto naar een fiat uit te voeren en vervolgens onmiddellijk een fiat te betalen met alle 28 miljoen van onze handelaren tegen onze huidige acceptatietarieven.

“En dus heb je bij geen van onze handelaren extra integratie nodig en dit is gewoon een elegante manier om cryptocurrencies te gebruiken als financieringsmechanisme, en ja, het is voor ons een goedkoper financieringsmechanisme in termen van die transacties.

“Maar dat is nog maar het begin van de dingen die we in de loop van volgend jaar willen gaan doen met cryptomogelijkheden, je zult ons zien verhuizen naar een aantal verschillende gebieden. Dat zijn de enige twee waar we het nu over hebben, maar ik zie veel interessante dingen die we kunnen doen met cryptocurrencies, met functionaliteit, toenemende functionaliteit en nogmaals, hand in hand werken met toezichthouders bij elke stap, en dat is zo belangrijk en wat ze van ons verwachten om marktleider te worden op het gebied van digitale valuta.