Naast de aankomende Vasil hardfork die de doorvoer van transacties enorm zal verhogen, is het team achter Cardano (ADA) hard aan het werk om de prestaties van het netwerk nog verder te verhogen en of versnellen.

Het research en ontwikkelingsfirma van Cardano ‘Input Output HK’ deed eerder vandaag een aankondiging van het verhogen van de blockchain’s mainnet blokgrootte met 10% of 8KB waarbij deze per direct in gebruik genomen werd.

In een reeks daaropvolgende tweets, legde het ontwikkelaarsteam uit wat deze update is en wat het inhoudt voor het hele ecosysteem. Simpel gezegd, de huidige blokgrootte is 80KB en de update zal deze vergroten met een extra blokgrootte van 8KB tot 88KB.

Blokken verwijzen naar transactie batches die worden bevestigd en geschreven op een blockchain en het vergroten van hun omvang betekent dat er meer transacties kunnen worden opgenomen in elk blok, waardoor de netwerkcapaciteit toeneemt en de transactietijden in het proces worden verlaagd.

Wat betekent dit voor Cardano?

Als onderdeel van de bredere 2022-plannen voor het schalen van Cardano, zal deze toename het netwerk drastisch verbeteren, waardoor de doorvoer en de prestaties van gedecentraliseerde apps (DApp’s) die erop zijn gebouwd verder toenemen, legde het team uit.

Na de uitrol van de update is het team van plan om de netwerkprestaties gedurende ten minste vijf dagen (één epoch) te monitoren om de volgende verhoging te bepalen. Zoals het zei:

“Cardano heeft de afgelopen maanden een fenomenale groei doorgemaakt, met prestatieverbeteringen die daarbij passen. (…) Met een enorme recente stijging van het transactievolume zullen we doorgaan met het zeer zorgvuldig monitoren en gestaag optimaliseren van het Cardano-netwerk naarmate we groeien.”

Maak een account of ga naar trading bot.

Geplande updates

In maart werd er gerapporteerd dat het Cardano-team dat de Vasil hardfork voor juni plande, met als doel het protocol te laten groeien en de transactiedoorvoer, en daarmee het volume en de liquiditeit, aanzienlijk te verhogen.

Daarnaast lanceerde het netwerk onlangs de Cardano ERC-20 converter die de ondersteuning voor ERC-20 token migratie introduceerde op zijn platform en “de verscheidenheid aan use cases voor applicatie-ontwikkelaars en bedrijven” uitbreidde.

Elders zijn de andere recente successen van de blockchain onder meer het overschrijden van 2.000 slimme contracten voor de eerste keer ooit, het toevoegen van bijna 100.000 wallets in een maand, en het registreren van 400 nieuwe projecten die erop voortbouwen in een maand.

Ondertussen is de eigen cryptocurrency van het netwerk, ADA, de laatste tijd in het rood verhandeld, met een prijsdaling van 2,91% in 24 uur en 3,81% in de week, tot $ 0,8656 waar het stond bij het ter perse gaan, volgens CoinMarketCap gegevens.

Begin april had de cryptogemeenschap haar schattingen geuit dat Cardano tegen het einde van de maand op $1,35 zou handelen. Of het nieuws van de recente ontwikkeling de prijs zal helpen omhoog te bewegen en het geschatte gemiddelde te bereiken, valt nog te bezien.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.