Inwoners van de Europese Economische Ruimte (EER) kunnen sinds kort een Duitse bankrekening openen via een smartphone app waarin ook een bitcoin (BTC) wallet in is geïntegreerd. Tevens hebben ze een ether wallet.

In de aankondiging schrijft het bedrijf dat “klanten in alle 31 landen die onderdeel zijn van de EER gebruik kunnen maken van alle voordelen die een Duitse bankrekening biedt”. Klanten kunnen via de app ook bitcoin kopen en verkopen. Bitwala brengt voor deze transacties 1% in rekening, echter zijn de bankrekening en de debetkaart gratis. De kaart werkt in feite als een prepaid creditcard en is overal te gebruiken! Zodra je het account hebt aangemaakt kun je de kaart meteen gratis naar je adres sturen. Let op er is wel een verificatie (KYC) proces dat je even door moet. Als je via mijn link of de knop hierboven aanmeldt krijg je 30 euro gratis op je rekening gestort. Daarnaast kan je ook Ethereum gebruiken op de rekening.

De mede-oprichter en chief technical officer van Bitwala, Benjamin Jones, schrijft in de aankondiging dat de ontwikkelaars van het bedrijf hard hebben gewerkt om de beste ervaring te kunnen bieden aan hun klanten:

Onze ontwikkelaars werken al maanden hard om onze gebruikers de best mogelijke app-ervaring te bieden. We zijn bijzonder trots dat we de tijd die nodig is voor het ‘onboarden’ van nieuwe klanten hebben verkort. Onboarding is nu direct geïntegreerd in de app. Als je eenmaal een account hebt, kan je je dagelijkse bankactiviteiten – in bitcoin of Euro – naadloos integreren in je dagelijks leven.

Christoph Iwaniez, chief financial officer bij Bitwala, legt in de aankondiging uit dat het bewaren van bitcoin in de wallet van Bitwala zeer veilig is. Dit komt omdat het om een zogenaamde “multi-signature wallet” gaat. Hij legt uit:

Met Bitwala wordt je bitcoin rechtstreeks op de blockchain geboekt via een multi-signature wallet. In andere woorden, het hacken van Bitwala is net zo nutteloos als het hacken van de blockchain zelf. Onze klanten hebben te allen tijde volledige controle over hun Bitcoin wallet. Daarom zijn we de veiligste manier om bitcoin te kopen, verkopen en op te slaan – nu zelfs op je smartphone.

In december 2018 sloeg Bitwala de handen ineen met de in Berlijn gevestigde solarisBank. Sindsdien is Bitwala naar eigen zeggen de enige aanbieder van een bankrekening met ingebouwde ondersteuning voor (de handel in) Bitcoin.

“We delen Bitwala’s visie op de toekomstige digitale economie”, schrijft Yasuhiko Yurimoto, CEO van Global Brain, het samenwerkingsverband waar Sony Financial bij betrokken is. Samen met NKB Group werd 6,5 miljoen euro in Bitwala gestoken. De andere helft kwam van bestaande investeerders.

Bitwala heeft 13 miljoen euro aan nieuw kapitaal weten te bemachtigen. Opvallend is dat Sony als ‘co-lead’ van de financieringsronde wordt genoemd.