Net als een groot deel van de cryptocurrency-markt, is Bitcoin (BTC) de afgelopen dagen gevangen geweest in een bearish streak, maar dit lijkt geen invloed te hebben gehad op het transactievolume van het token, dat onlangs een meermaandelijks hoogtepunt heeft genoteerd.

Het transactievolume van de digitale activa (volgens zijn zevendaags voortschrijdend gemiddelde) heeft zojuist een hoogtepunt van 293.520,059 BTC in 7 maanden bereikt, volgens de gegevens van on-chain metrics platform Glassnode, getweet door zijn alert account glassnode alerts op 9 mei.

Rekening houdend met de huidige prijs, betekent dit dat er voor $9,7 miljard aan Bitcoin is verhandeld tussen marktdeelnemers in het waargenomen tijdsbestek.

Volgens de tweet verslaat Bitcoin’s recente 7-maands record het vorige dat het slechts één dag eerder bereikte, toen Bitcoin 293.348,968 bereikte.

Maak een account of ga naar trading bot.

Hoog BTC transactievolume ondanks marktdaling

De recente ontwikkeling komt terwijl Bitcoin wordt geconfronteerd met een dramatische daling van de prijs, die op 8 mei in een tijd van 10 maanden een dieptepunt heeft bereikt en bleef kelderen in het kielzog van een aanzienlijke aandelen sell-off die ook de crypto-markt heeft geschokt te midden van de aanhoudende correlatie tussen de twee klassen.

Ondanks tekenen van uitbraak op 4 mei, toen bitcoin 6% steeg na de beslissing van de Federal Reserve om de rente met een half punt te verhogen, is de cryptocurrency sindsdien dramatisch ingezakt.

Op 9 mei daalde Bitcoin met meer dan 5,05% binnen 24 uur en 14,78% ten opzichte van een week eerder, en handelde momenteel op $32.996. De marktkapitalisatie van het token stond op dat moment op $633,66 miljard.

Met de recente daling is Bitcoin het kritieke support niveau van $37.500 kwijtgeraakt, wat duidt op de mogelijkheid van een verdere daling en is de $30.000 als het volgende mogelijke punt gezet.

Het is vermeldenswaard dat het hoogste punt voor de Bitcoinprijs sinds de jaarwisseling nog steeds $48.000 is, die het begin januari bereikte.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.