Bitcoin’s laatste zes maandelijkse candles sluiten groen waarmee de vorige recordreeks voor bullish maandelijkse candles werd geëvenaard.

Bitcoin heeft zojuist zes opeenvolgende maandelijkse groene candles gesloten, voor het eerst sinds april 2013. Mocht de geschiedenis zich herhalen, dan kan Bitcoin dit jaar genieten van verdere parabolische stijgingen.

In april 2013 sloot Bitcoin op ongeveer $140 na het plaatsen van zes groene maandcandles. Terwijl de markten in de daaropvolgende twee maanden terugvielen tot minder dan $100, steeg Bitcoin in de daaropvolgende zes maanden met 700% en noteerde voor het eerst boven de $1.000.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!
BTC/USD sinds 2012, 1m candles: Trading View

Bitcoin vertoonde een vergelijkbaar patroon in de aanloop naar zijn parabolische bull-run in 2017, waarbij de markten vijf opeenvolgende groene maandcandles lieten zien richting september. Terwijl BTC in september een consolidatie doormaakte binnen een bandbreedte, steeg Bitcoin in oktober naar nieuwe all-time highs en steeg van $5.000 naar bijna $20.000 aan het einde van het jaar.

Volgens Bloomberg-strateeg Mike McGlone zou Bitcoin in 2022 voor meer dan $400.000 verhandeld kunnen worden, als de markten de trends zouden volgen die eerder in 2013 en 2017 te zien waren. McGlone beweerde onlangs dat Bitcoin “goed op weg is om een wereldwijde digitale reserveactiva te worden.”

Veteraan handelaar en marktanalist, Peter Brandt, is ook bullish op Bitcoin en voorspelt dat BTC nog eens 250% kan winnen om boven de $200.000 uit te breken. “Ik denk dat we in die tussenpauze zitten waar in 2017 Bitcoin een maand of twee rondzwierf voordat we de uiteindelijke beweging omhoog zagen,” zei hij.

Trends uit het verleden bieden echter geen garantie voor toekomstige prestaties en de geschiedenis van groene candles is een beetje troebel. Ondanks het feit dat Bitcoin vijf groene maandcandles op rij plaatste tijdens eind 2015, zagen de eerste weken van 2016 BTC met 20% crashen voordat ze enkele maanden van verscherpende consolidatie produceerden.

Op dezelfde manier werden de vijf opeenvolgende maanden van bullish momentum die 2019 aftrapten, gevolgd door een langdurige downtrend, waarbij BTC meer dan 60% is gedaald vanaf de 2019 highs te midden van de “Black Thursday” crash van maart 2020. Bitcoin herwon zijn hoogste koersen van 2019 pas in december 2020.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).