Het lijkt erop dat Bitcoin (BTC) steeds verder wordt uitgerold naar de massa! CBS een grote Amerikaanse zender met het populair programma ’60 minutes’ heeft een item over Bitcoin gemaakt genaamd: “Bitcoin’s wild ride”.

De populaire nieuwsshow 60 minuten introduceerde Bitcoin en cryptocurrency aan zijn publiek van ruim 12 miljoen kijkers.

Het stuk blikt terug naar de begindagen van BTC, de meteorische en vluchtige waardestijging ervan, hoe munten worden gemined, wat de technologie innovatief maakt en waarom Bitcoin in de eerste plaats is gemaakt.

Bitcoin investeerder en maximalist Anthony Pompliano is best tevreden over het item. Hij zegt erover: ‘Het item was goed gedaan en relatief eerlijk, ze lieten ruimte voor de positieve kanten, negatieve kanten en alles daartussenin.’

Het stuk is wat mij betreft ook verassend positief. Het blijft wel teruggaan naar Charlie Shrem met Bitinstant en Laszlo Hanyecz met 10.000 BTC voor twee pizza’s terwijl er inmiddels wel interessantere dingen gebeuren, maar al met al is het voor mainstream media niet slecht. Toch een positieve reclame voor bitcoin onder een enorme groep gebruikers en dit is meteen terug te zien in de zoekopdrachten naar bitcoin.

bitcoin google trends
Google trends overzicht zoekopdrachten naar bitcoin

Met de volgende woorden wordt de Bitcoin whitepaper geïntroduceerd in de show:

“Kort na de ineenstorting van Lehman Brothers tijdens de financiële crisis van 2008, begon dit artikel op internet te circuleren. Het stelde voor een elektronisch geldsysteem te creëren waarmee mensen elkaar online kunnen betalen zonder via een financiële instelling te hoeven gaan. Tot op de dag van vandaag heeft niemand een flauwe idee wie de auteur van het artikel, Satoshi Nakamoto, is. Maar hij of zij heeft ingenieuze software gemaakt die iedereen ter wereld gratis op zijn computer kan downloaden.

En het volgende wordt gezegd over de bitcoin software:

De computers waarop de Bitcoin software draait kunnen vervolgens via internet samenwerken en functies uitvoeren die normaal door banken worden behandeld, zoals het bijhouden van nauwkeurige gegevens en het bewaken van fraude. De computers onderhouden een voortdurend bijgewerkt overzicht van transacties met Bitcoin. Het record heet de blockchain en het is hoe het netwerk bijhoudt wie wat bezit. Een van de meest innovatieve functies van het systeem is dat elke computer op het netwerk een kopie van deze record kan bewaren en elke transactie kan weergeven die ooit is opgenomen. “