De Bitcoin prijs kan nog steeds niet boven de $ 60.000 komen en de prijzen gaan langzaam naar beneden. En hoewel de maker van het populaire stock-to-flow-model het ermee eens is dat regelmatige correcties in de toonaangevende cryptocurrency niet te vermijden zijn, is de top van de huidige cyclus “nog lang niet in zicht.”

Hier is een nadere blik op waarom de maker van het model zo zeker is van verdere prijsstijging, samen met een technische blik op waar de cryptocurrency zou kunnen zijn in de huidige cyclus, in vergelijking met eerdere cycli.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

De maker van Stock-to-flow zegt dat de top van de huidige Bitcoin cyclus nog niet in zicht is.

Bitcoin is goed op weg om te bewijzen dat het veel geciteerde stock-to-flow model voor het voorspellen van toekomstige koersstijgingen waar is. Het nu herziene wiskundige model houdt rekening met het beperkte aanbod van de activa, regelmatig geplande halveringen en andere factoren om een potentieel traject te formuleren dat de prijs per BTC losjes zou moeten volgen.

Vanwege de beruchte volatiliteit van de cryptocurrency, kan de prijs aanzienlijk fluctueren, maar toch voor het grootste deel het traject van het stock-to-flow model volgen. Plan B, de maker van het model, maakte van de gelegenheid gebruik om volgelingen van de voorspellingstool eraan te herinneren dat de cryptocurrency met 20% of meer kan stijgen of dalen in korte tijdsbestekken.

Maar ongeacht de intraday ruis, concludeert hij, is deze bull run “nergens dichtbij de top.” Plan B beweert dat dit zowel te wijten is aan wat het aangepaste S2FX model voorspelt, samen met buitensporig bullish on-chain metrics.

De S2F-maker wordt vergezeld door andere top crypto-analisten die wijzen op fundamentals die suggereren dat verdere prijsstijging slechts een kwestie van tijd is. Er is minder BTC op exchanges, miners verkopen niet langer, en nog veel meer in het voordeel van de munt.

Pas op: Bitcoin kan lagere niveau’s hertesten

Op dit moment verwachten maar weinigen die begrijpen wat Bitcoin de wereld te bieden heeft, minder dan honderdduizenden dollars per munt. Het stock-to-flow model is in dat opzicht bijna een self-fulfilling prophecy, waarbij als genoeg gelovigen verwachten dat dit gaat gebeuren en als gevolg daarvan vasthouden, de kans toeneemt dat dit ook daadwerkelijk de uiteindelijke uitkomst is.

Maar zoals de maker van het S2FX model zegt, Bitcoin is volatiel en dat zal waarschijnlijk een belangrijke factor blijven in de groei op lange termijn. Zelfs als de top nog kilometers of maanden weg is, betekent dat niet dat de trending cryptocurrency geen lagere niveaus kan hertesten.

bitcoin high timeframe bull market shakeout
De vijfde maand na het breken van de voormalige ATH fungeert als de bull markt bounce bottom | Bron: BTCUSD op TradingView.com

Volgens een technische blik op eerdere cycli is Bitcoin toe aan een shakeout van epische proporties op een hogere timeframe. Elke bodem vindt meestal plaats op de vijfde maandelijkse candle na het overtreffen van de voormalige all-time high.

In 2013 daalde Bitcoin met 74% van de hoogste koers naar de laagste koers. Daarna steeg het van $64 per munt naar $1.200 in de volgende vier maanden. In 2017 daalde Bitcoin met 36% naar $3.000 en schoot vervolgens in drie maanden omhoog naar $20.000. Dezelfde zone fungeerde uiteindelijk als de meest recente bodem van de bearmarkt.

De huidige consolidatie zou eenzelfde soort basis kunnen bouwen. Het bouwen van de basis zou echter kunnen eindigen met een fake out naar beneden, zoals het in het verleden heeft gedaan, alvorens de laatste fase van de bull-run in te gaan. De laatste fase is waar het grootste deel van de winsten wordt gemaakt, wat nog eens 1500 en 500% ROI oplevert van de twee voorgaande cycli.

Als deze projectie correct is, zou er een crash kunnen komen waardoor beleggers zich afvragen of de top wel binnen bereik is. Maar zoals de maker van S2F zegt, het is niet dichtbij, en de beweging is eerder normale volatiliteit op weg naar veel hogere prijzen in het verschiet.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).