Belangrijkste punten;

  • BSC kan overbelast raken door de grote vraag.
  • PancakeSwap is het grootste protocol met een TVL van meer dan $10 miljard.
  • CAKE bereikt nieuwe ATH terwijl BNB 20% stijgt.

Binance Smart Chain heeft de laatste tijd een sterke toename van activiteit en volumes gekend, maar de toegenomen vraag zou zijn tol kunnen eisen op het netwerk in termen van prestaties.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

De Ethereum (ETH) rivaliserende BSC en bijbehorende gedecentraliseerde beurzen zijn dit jaar een van de grootste groeimotoren geweest in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) industrie

Nu de gasprijzen weer door het dak gaan, zijn degenen die nieuw zijn in deFi of die met kleinere bedragen te investeren massaal naar de door Binance aangedreven blockchain getrokken.

In een tweet op 20 april berichtte de Binance Chain Community over een stijging van het aantal dagelijkse transacties die nu een record van zes miljoen heeft bereikt. De sprong was met 20% gestegen ten opzichte van de vorige dag, voegde het eraan toe.

Volgens Bscan bedroeg het aantal dagelijkse transacties op het moment van schrijven reeds meer dan acht miljoen, een verdubbeling gedurende de afgelopen zeven dagen.

BSC groeipijn

De CEO van het bedrijf, Changpeng Zhao, is bezig met het bespotten van Ethereum om hun snellere en goedkopere alternatief te promoten. Maar volgens Binance’s grootste project, PancakeSwap, lijdt het netwerk onder de vraag en is het momenteel “overbelast”.

De post kwam in reactie op een groeiend aantal gebruikers dat klaagde over mislukte transacties en foutmeldingen bij het gebruik van de DEX.

Hoewel nergens in de buurt van de hoogtes die het Ethereum netwerk maakt, is de gemiddelde gaslimiet op BSC de afgelopen twee weken met 87% gestegen, met een enorme piek gisteren, volgens Bscan grafieken.

De hoeveelheid gas gebruikt op BSC per dag pompte gisteren ook bijna 50% volgens de grafieken.

Bron: Bscan.com

PancakeSwap is verantwoordelijk voor het grootste deel van deze netwerkbelasting, aangezien het gebruik ervan de afgelopen maand zo sterk is toegenomen.

Volgens een rapport van derivatenbeurs Deribit, overtrof PancakeSwap’s gemiddelde 24-uurs volume Uniswap met meer dan $1 miljard en SushiSwap met $2 miljard afgelopen week.

Het zevendaags voortschrijdend gemiddelde van 24-uurs handelsvolumes liet PancakeSwap ook voorgaan op zijn twee rivalen.

Op het moment van schrijven, rapporteert DappRadar een record TVL voor de DEX, die voor het eerst de $10 miljard overschrijdt. Dit is naar verluidt hoger dan Uniswap’s $ 9 miljard en SushiSwap’s $ 4,2 miljard cijfers.

CAKE en BNB tokens stijgen

Native tokens voor de DEX en cryptobeurs doen het ook goed, met CAKE dat naar een ATH van $28,40 steeg tijdens de Aziatische handelssessie van vandaag.

Binance’s BNB token herstelt van een recente dip om bijna 20% te stijgen op de dag en $582 te bereiken, volgens CoinGecko.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).