Het interessante nieuws dat ‘DNB waarschuwt voor illegale praktijken van cryptobeurs Binance‘ zag ik voorbij komen.

Daarom wil ik vandaag graag iedereen uitleggen hoe je de Binance visa debet card kunt gebruiken als gratis betaalkaart met cashback. Je zet namelijk gewoon Euro’s (tot groot genoegen van de DNB) op je Binance card en daarmee kan je overal betalen waar ze VISA accepteren. Het valt me op dat nog steeds veel mensen niet weten hoe dit werkt of hier gebruik van maken!

De Binance Card is een crypto debetkaart gelanceerd door Binance. Aangekondigd afgelopen maart na de overname door de exchange van crypto debit card bedrijf Swipe, werd de Binance Card in september 2020 uitgebracht in selecte Europese landen.

De kaart ondersteunt betalingen met reguliere Euro, Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Ethereum (ETH), Swipe’s SXP-token, Binance USD (BUSD), Polkadot (DOT), Ethereum (ETH), VAI, Filecoin, Cardano (ADA) en Venus (XVS).

Crypto portfolio’s worden tijdens de transactie in realtime omgezet in fiatvaluta; je hebt ook de mogelijkheid om je Binance fiat portemonnee aan te vullen met je normale fiatvaluta en daaruit te betalen.

Als Visa-debetkaart kan de Binance Card worden gebruikt bij meer dan 60 miljoen handelaars in 200 regio’s en gebieden over de hele wereld.

Het aanmaken van de kaart werkt als volgt:

  • Maak een Binance account (via mijn URL krijg je korting op de handelskosten).
  • Doorloop de KYC inclusief level 2 zodat je de Binance Card kunt aanvragen en laten opsturen naar jouw adres.
  • Zodra je de kaart binnenkrijgt activeer je deze via de app of website.
  • Je stort Euro’s op je Binance account en verplaatst deze van je spot wallet naar je pay wallet of uiteraard Cryptos.
  • En voilà je kunt betalen met de Binance card in vrijwel elke winkel.

In de praktijk

Ik gebruik dit nu een tijd in de praktijk en het werkt echt vrijwel overal. Tot nu toe zijn het enkel Albert Heijn en een cafetaria die de transactie hebben geweigerd, omdat ze daar geen creditcards accepteren. Ideaal voor buitenland ook, want daar accepteren ze de kaart ook nagenoeg overal. Zelf heb ik de kaart op verschillende vakanties succesvol gebruikt. Waaronder Albanie, Aruba, en Spanje.

Nu cryptocurrencies meer mainstream zijn geworden heb ik vaak gedacht: “Was het maar mogelijk dat ik gewoon wat van mijn crypto hieraan kon uitgeven”. Dan is het namelijk mogelijk om vanuit Crypto te gaan leven. In het verleden betekende dat dat je moest terug wisselen. Dus je crypto verkopen op een exchange en dat dan overmaken naar je bank om toegang te krijgen tot het geld. Dit duurt een tijdje en de transactiekosten kunnen erg hoog zijn. Daarnaast kunnen banken soms ook nog moeilijk doen.

Er zijn verschillende platformen waarmee je je crypto kunt uitgeven en ik heb er veel geprobeerd dus ik zal je tijd en frustratie besparen door je te vertellen dat geen van hen kan concurreren met de Binance Visa Debit Card.

Aanmelden voor de kaart

Het proces is niet enorm lastig, want je maakt een Binance account aan en vervolgens start je gewoon de KYC procedure. Dit is de Know Your Costumer procedure waarmee je het account op je naam zet (aan je id koppelt). Door je gegevens bekend te maken, een ID of paspoort te uploaden en je adresgegevens door te geven aan Binance zodat ze de kaart kunnen opsturen. Je moet hiervoor wel een zogezegde proof of address geven in de vorm van een bankafschrift of elektriciteitsrekening. Als je dat hebt doorlopen sturen ze de kaart zo snel mogelijk op! Dan verifieer je de kaart en kan je er geld op zetten en de kaart gebruiken.

Geld op je kaart zetten

Je kunt naar de kaart gaan op je app of op de website en daar kan je transfer aanklikken. Daarna krijg je het linker schermpje en dan kan je een coin of Euro’s kiezen en het aantal dat je wilt overmaken. In het rechter scherm zie je een aantal van de munten! LET OP: Degene die bovenaan staat gebruikt Binance eerst om te betalen. Als je Euro op de eerste plek zijn dat dus je euros en als er op enig moment een andere munt op ATH staat kan je dit dus tijdelijk wisselen.

Fees

De kaart hanteert geen verdere fees, maar enkel een kleine conversion rate wanneer je direct vanuit Cryptocurrency betaalt. Dat wil zeggen dat jij verschillende cryptocurrency in je card wallet kunt zetten waar deze nog gewoon verder groeien met de koers en op het moment dat je ermee betaalt worden ze omgezet in Euro’s voor de merchant en bij jou afgeschreven. Ik heb op deze manier mijn vakantiegeld in Ethereum geïnvesteerd en daarmee betaald tijdens mijn vakantie. Ethereum steeg lekker door dus mijn uitgaven vielen goedkoper uit en ik had Ether over voor mijn hodl portfolio. (kan uiteraard ook andersom). Natuurlijk is het ook mogelijk om er gewone Euro’s op te zetten.

De conversion rate valt natuurlijk helemaal weg zodra je Euro’s op de kaart zet en in Euro’s je verkoper betaalt. Op deze manier gebruik je de kaart gratis en krijg je nog een leuke cashback in BNB gestort op elke transactie (na een paar dagen). Hoeveel cashback je krijgt is afhankelijk van het aan BNB (Binance coins) in je account. Zelf heb ik 3% cashback, want ik heb in september 2020 een stuk of 10 BNB gekocht voor 20 euro per stuk (mooie tijden). Het spaart toch leuk op als je de kaart veel gebruikt en BNB stijgt ook lekker door.

Cashback

Hieronder vind je een tabel met de benodigde aantallen:

Dit is hoe de cashback werkt. Als je 1 BNB op je account hebt krijg je 2% op elke transactie bij 10 BNB 3% enzovoorts.

Om gebruik te maken van deze cashback, is het niet noodzakelijk om de gehele waarde van je BNB tokens in je pay wallet te hebben staan. Binance neemt de gehele waarde van je account in rekening bij het uitkeren van de cashbacks. Zo kan je jouw valuta gebruiken om in te zetten in een launchpool of dergelijke, zonder dat deze op je pay-wallet staan, en alsnog een cashback krijgen op basis van je gehele positie.

Geld opnemen

Net zoals bij een reguliere debitcard, kan je met de Binance Visa Card ook geld opnemen bij een bankautomaat of een internationale ATM-machine. Je kunt vanuit Euro’s of Cryptos opnemen net wat jouw voorkeur heeft. Je kunt tot 290 euro per dag opnemen heb ik gelezen op verschillende plekken.

Conclusie

Het is een handige manier van crypto/euro uitgeven waarmee je veel minder moeite hoeft te doen dan telkens terugstorten op de bankrekening. Daarnaast is het makkelijk om te spelen met volatiliteit door de juiste cryptocurrency, stablecoin of FIAT currency bovenaan te zetten bij je kaart. Mocht de DNB het ooit voor elkaar krijgen om Euro’s te verbieden bij Binance zijn er nog altijd opties met stablecoins. Hiermee zijn de meeste onderwerpen wel getackeld en als er nog vragen zijn kan je altijd contact opnemen via Telegram.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.