De prijs van Bitcoin (BTC) overtreft voor het eerst sinds december 2017 de $ 17.000, waarmee de huidige opwaartse trend wordt voortgezet. De rally komt nadat BTC uit de vorige parabool brak wat aanvankelijk zorgen baarde. Op het moment van schrijven is de koers al bijna $ 17.800.

Drie factoren hebben waarschijnlijk bijgedragen aan de aanhoudende rally: een nieuwe parabolische trend, veerkracht van meer dan $ 16.000 en Bitcoin die de verkoopdruk van whales absorbeert.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

1. Nieuwe parabolische trend

Analisten ontdekten dat de Bitcoin prijs onder een parabool daalde die teruggaat tot september. Hoewel de trend zorgwekkend leek, kunnen nieuwe parabolische trends opnieuw opduiken in een bull cyclus. Toen BTC onder de parabool zakte, zeiden sommige analisten dat BTC een nieuwe parabolische uptrend zou kunnen vormen.

Wanneer Bitcoin uit een parabool valt en een korte bear-cyclus ingaat, daalt de prijs meestal snel en kan deze met wel 80% corrigeren. In het geval van BTC bleef het de afgelopen dagen stabiel boven de $ 16.000.

De stabiliteit van Bitcoin verminderde de kans op een scherpe daling op korte termijn wat uiteindelijk leidde tot een rally van BTC.

2. Veerkracht boven $ 16.000 was de sleutel

Bitcoin handhaafde de stabiliteit boven $ 16.000 na de aanvankelijke daling naar $ 15.800 op 16 november was de sleutel voor de laatste rally.

Er was een sterk verhaal voor Bitcoin om een ​​diepe correctie op korte termijn te zien. Goud viel bijvoorbeeld weg, omdat de resultaten van de vaccinonderzoeken van Moderna positief waren. BTC zag een groot weerstandsniveau van $ 17.000 vanwege on-chain bestellingen, waardoor het een moeilijk gebied werd om voorbij te komen.

Toch was het momentum van Bitcoin gewoon te sterk om een ​​enorme rally te vermijden. Toen BTC stabiliteit vertoonde na de eerste uitbraak van de parabool, zeiden handelaren dat het technische patroon optimistisch is.

Trends die zich doorgaans voordoen tijdens stiercycli, beginnen ook weer zichtbaar te worden. Volgens on-chain analysebedrijf Intotheblock is 99% van de adressen met Bitcoin winstgevend.

Het bedrijf zei:

“Ongeveer 99% van de adressen die momenteel BTC bezitten, maken winst. Er zijn slechts 164,11 duizend adressen die 44,91 duizend BTC hebben gekocht en die nog steeds geen geld meer hebben. ‘We zouden binnenkort een 100% winstgevendheid kunnen evenaren voor elke Bitcoin eigenaar.’

Sommigen zullen misschien beweren dat deze maatstaf suggereert dat veel beleggers winst zouden kunnen nemen en zo een terugval zouden kunnen creëren. Maar, zoals Bloomberg meldt, is deze rally grotendeels stil geweest in termen van mainstream betrokkenheid, waardoor een plotselinge take profit rally minder waarschijnlijk is.

3. Bitcoin weerstaat de verkoopdruk van whales

Whales en miners verkochten grote hoeveelheden Bitcoin. Dit betekende dat er de afgelopen maand een aanzienlijke verkoopdruk op Bitcoin werd uitgeoefend.

Toch bereikte de prijs van Bitcoin nog steeds $ 17.000, ondanks de enorme verkoopdruk die whales erop uitoefenen.

Er was een whale die $ 100 miljoen aan Bitcoin op Bybit heeft geshort of verkocht.Destijds handelde de Bitcoin-prijs iets minder dan $ 16.000, tegen ongeveer $ 15.900. De recente prijsstijging boven de $ 17.000 geeft aan dat veel whale verkopen of short orders de afgelopen dagen waarschijnlijk onder druk zijn komen te staan.

De combinatie van de veerkracht van Bitcoin, het ontstaan ​​van een mogelijk nieuwe parabolische trend en het weerstand van whale druk door BTC maakt het vooruitzicht op middellange termijn van BTC optimistisch.

Lees hier meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin prijs in Euro: