Het Cardano netwerk bereidt zich voor op haar aankomende Hard Fork Combinator (HFC) evenement “Vasil”. De cryptocurrency heeft verschillende updates en optimalisaties ondergaan, maar blijft het algemene marktsentiment volgen.

In feite heeft de Cardano (ADA) prijs een neerwaartse trend gehad sinds eind 2021, toen de prijs uitbrak onder de $2 dollar, en is in die richting doorgegaan terwijl grotere cryptocurrencies kritieke support niveaus opnieuw testen.

Op het moment van schrijven handelt de koers van ADA op $0,80 met een verlies van 5% in de afgelopen 24-uur en een verlies van 6% in de afgelopen 7-dagen. De cryptocurrency market cap beweegt naar beneden nadat het in de top 5 heeft gestaan, maar er zijn indicatoren die bullish signalen afgeven.

Maak een account of ga naar trading bot.

Volgens een social media post van Cardano-ontwikkelaar Input Output Global (IOG), zijn ze gericht op het voorbereiden van de node en consensus van het netwerk voor de aankomende HFC “Vasil”. Deze wordt in juni 2022 verwacht. De update zal de mainnet “prestatie-eigenschappen” upgraden.

Cardano ADA ADAUSDT

“Vasil” is vooral bedoeld om Cardano efficiënter te maken bij het verwerken van transacties van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Zo zullen smart contract gebruikers op het netwerk profiteren van een betere ervaring.

Het netwerk introduceerde zijn smart contract mogelijkheden al in 2021 met een reeks Hard Fork Combinator evenementen (HFC) die eindigden met de “Alonzo”-upgrade. Sinds die tijd heeft het Cardano-ecosysteem een belangrijke uitbreiding doorgemaakt.

Ondanks de groei, is het handelsvolume van ADA sterk gedaald, en zo ook de prijs. Zoals hieronder te zien is, bereikte deze metriek een all-time high in mei 2021 enen had moeite om terug te keren naar eerdere hoogtepunten.

Cardano ADA ADAUSDT Chart 2

Omgekeerd is het transactievolume van ADA aan het stijgen en bereikte het onlangs een meerjarig hoogtepunt. Dit suggereert dat hoewel retailbeleggers misschien niet zo actief zijn op Cardano, whales mogelijk de dip kopen nu de “Vasil” upgrade nadert met het potentieel om de gebruiksmogelijkheden en efficiëntie van het ecosysteem te verhogen.

Cardano vergemakkelijkt de toetreding tot zijn ecosysteem

Cardano-ontwikkelaar IOG onthulde onlangs de lancering van Essential Cardano. Dit initiatief is in het leven geroepen om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om het op ADA gebaseerde ecosysteem te verkennen.

Het initiatief, dat zich in de bètafase bevindt, zal worden ondersteund door een directory van “deelbare” inhoud die tot doel heeft het beste van het Cardano-ecosysteem te laten zien. De gemeenschap zal kunnen bijdragen en toegang hebben tot blogs, video’s en relevante informatie over de groei van Cardano.

Zoals IOG in het verleden heeft verklaard, is hun gemeenschap een belangrijk onderdeel van het netwerk. Ze voorzien gebruikers van meer tools om inspraak te hebben in de toekomst van Cardano. IOG voegde het volgende toe over de lancering van dit initiatief in de bètafase:

“We willen vroeg delen en dit samen uitbouwen. Het platform kan nog steeds verbeterd worden met de input van de gemeenschap. Sommige dingen kunnen kapot gaan in beta. Dit is uw kans om te helpen het zo goed mogelijk van start te laten gaan en het samen te laten groeien.”

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.