Na bijna 3 jaar beraadslaging heeft de Braziliaanse Senaatscommissie voor Economische Activiteiten de cryptowet goedgekeurd. Wanneer dit wordt aangenomen is dit het grootste Latijns-Amerikaanse land zijn dat dit doet.
Duidelijkheid in regelgeving
Op hun officiële website onthulde de Braziliaanse Senaatscommissie dat ze unaniem het cryptowetsvoorstel van het land hadden goedgekeurd. Het is interessant om op te merken dat het wetsvoorstel aanvankelijk tot stand kwam door de gezamenlijke inspanning van senator Flavio Arns, de oorspronkelijke auteur, de Centrale Bank, de nationale Security and Exchange Commission, en de belastingautoriteiten.
De goedkeuring van het wetsvoorstel door de commissie is het begin van een proces dat zou kunnen eindigen met Brazilië met duidelijke regelgeving om dagelijkse transacties met behulp van cryptocurrencies in het land te sturen. Als het wordt goedgekeurd door de Senaat en het Lagerhuis, is de volgende stap het instemmen van de president tot wet.
In het wetsvoorstel worden belastingvoordelen voor Bitcoin miners en regels ter bestrijding van financiële criminaliteit in de ruimte voorgesteld. In een poging om het groen minen aan te moedigen, zouden miners die gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen volgens het wetsvoorstel worden vrijgesteld van invoerbelasting. Het wetsvoorstel legt ook de nadruk op anti-witwasvoorschriften om illegale activiteiten op de ontluikende markt te bestrijden.

Senator Iraja Abreu, de aangewezen woordvoerder van de commissie, zei: “De bedoeling van het project is illegale praktijken, zoals het witwassen van geld, belastingontduiking en vele andere misdaden, in te dammen of te beperken. Er is een markt die legaal is, dat is het overgrote deel van deze markt, maar er zijn uitzonderingen.”
Toenemende interesse in crypto in Zuid-Amerika
Latijns-Amerikaanse landen lijken zeer geïnteresseerd te zijn in de crypto industrie. De meest populaire van hen op dit moment is El Salvador, dat Bitcoin heeft aangenomen als wettig betaalmiddel en een door Bitcoin gedekte obligatie heeft gelanceerd.
Hoewel internationale instanties zoals het IMF zich blijven verzetten tegen het standpunt van El Salvador, heeft het land een boost in toerisme gezien na het aannemen van zijn Bitcoin-wet. Cuba maakte in 2021 ook bekend dat het digitale activa zoals Bitcoin ging erkennen en reguleren, en zei dat dit gebeurde om “sociaaleconomische redenen”.
Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.