De Ethereum prijs zweeft binnen een trading range sinds de sell-off in januari. De recente neerwaartse beweging veroorzaakt rond de FOMC-vergadering op 4 en 5 mei lijkt een massale sell-off te hebben getriggerd die de gevormde range kan doorbreken.

Beleggers moeten goed op de ETH letten, want de aankomende daling zou een goede kans kunnen bieden om de dip te kopen.

Ethereum prijs maakt zich klaar voor meer daling

De Ethereum prijs crashte 33% tussen 18 en 24 januari en zette een swing low op $2.158. Deze downswing werd opgewacht door veel beleggers die zich haastten om de dips te kopen. Als gevolg daarvan steeg ETH met 51% in de volgende twee weken om een swing high te zetten op $3.266. Deze beweging zette een range die nog steeds in het spel is.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Vaak zijn ranges gemakkelijk te herkennen en te traden. Zoals vermeld in eerdere artikelen, veegt de asset meestal een van de range limieten en gaat in de tegenovergestelde richting om hetzelfde te doen. Voor Ethereum prijs werd de 51% run-up gevolgd door een pullback onder het 50% retracement level op $2.712. De rally die ontstond aan het einde van deze correctie duwde ETH omhoog met 55% om de range high te vegen.

Het falen om het momentum van deze opleving vast te houden, leidde tot een steile ommekeer die ETH terugduwde binnen de range. Hoewel er een kleine bounce was rond $2.712, werden de kopers overweldigd door verkopers na het omslaan van dit steunpunt in een weerstandsbarrière op 6 mei, wat rond de tijd van de FOMC was.

De verkoopdruk stapelde zich op en veroorzaakte een steile daling naar $2.360, waar de Ethereum prijs momenteel handelt. Als deze neerwaartse beweging aanhoudt, zal ETH waarschijnlijk de bodem van $2.297 opnieuw testen, wat waarschijnlijk zal zorgen voor een korte piek in de koopdruk.

Beleggers moeten voorbereid zijn op een doorbraak van deze barrière en een sweep van de range low op $2.158. Een snelle beweging onder dit niveau zou gevolgd kunnen worden door een herstel boven dit niveau. In het ergste geval zou de Ethereum prijs echter het -0,27% retracement level op $1.859 kunnen hertesten. De meest perfecte plaats om de dip te kopen zou de $1.730 zijn, waaronder de sell-stop liquiditeit ligt die in mei en juli 2021 werd gevormd.

728x90
ETH Perpetual Futures | Bron: Tradingview

De distributiegrafiek van het aanbod, die toont dat ETH-portefeuilles die tussen 10.000 en 100.000 ETH bezitten, gestegen zijn van 1187 op 9 mei tot 1.187 op 9 mei, wat aangeeft dat deze houders meer aan hun bags toevoegen.

Deze ontwikkeling suggereert dat deze vermogende investeerders of instellingen bullish zijn op de Ethereum prijs.

Distributie van het aanbod | Bron: Santiment

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.