Zuid-Koreaanse onderzoeksgroep Blockchain Law Society gaat regelgeving onderzoeken

//Zuid-Koreaanse onderzoeksgroep Blockchain Law Society gaat regelgeving onderzoeken

Zuid-Koreaanse onderzoeksgroep Blockchain Law Society gaat regelgeving onderzoeken

Zuid-Koreaanse cryptocurrency– en blockchain-experts starten met een nieuwe onderzoeksgroep die de juridische kant van blockchain onder de loep gaat nemen, zo meldt het Zuid-Koreaanse nieuws Yonhap.

De nieuwe organisatie, genaamd de ‘Blockchain Law Society’ gaat deze vrijdag van start op 24 augustus. De groep zal bestaan uit blockchain-experts en wilt de juridische aspecten van de gedecentraliseerde technologie onder de loep nemen alsmede het promoten van de technologie voor andere sectoren:

De ‘Blockchain Law Society’ is niet alleen opgezet om blockchain-technologie te bestuderen vanuit een juridisch oogpunt, maar ook om interdisciplinaire samenwerking tussen gebieden als economie, computertechniek en het bedrijfsleven te promoten.

De groep zegt dat zij experts uit uiteenlopende gebieden buiten de IT-sector willen uitnodigen. Er wordt gedoeld op advocaten, officieren van justitie, rechters, professoren en andere experts uit verschillende sectoren om wetenschappelijk en juridisch onderzoek uit te voeren omtrent regelgeving en wetgeving in de blockchain-sector.

De Zuid-Koreaanse overheid had onlangs nog aangegeven een biljoen won ($918 miljard) te begroten voor de blockchain-sector in 2019. Tevens gaf het ministerie van wetenschap en ICT kort daarvoor aan te willen starten met blockchain-opleidingen in Zuid-Korea.

De Koreaanse financiële waakhond Financial Services Commission (FSC) gaf vorige maand aan haast te willen maken met crypto- en blockchain-wetgeving nadat zij twee Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchanges had gesloten omdat deze gehackt waren. Bithumb, een van deze gehackte Koreaanse exchanges, is inmiddels weer actief.

Bron Crypto Insiders

By |2018-08-23T01:48:11+00:00augustus 23rd, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie