Zuid-Koreaans FSS ambtenaar: Meer samenwerking voor wereldwijde crypto-regulatie

//Zuid-Koreaans FSS ambtenaar: Meer samenwerking voor wereldwijde crypto-regulatie

Zuid-Koreaans FSS ambtenaar: Meer samenwerking voor wereldwijde crypto-regulatie

Yoon Suk-Heun, een ambtenaar van de Zuid-Koreaanse Financial Supervisory Service (FSS), heeft een voorstel gedaan voor een nauwere samenwerking tussen internationale instanties omtrent crypto en ICO-regulatie, zo liet de regionale nieuwssite Asian Economic TV weten op vrijdag. De ambtenaar deed de uitspraak voor meer coöperatie mogelijkheden tijdens de openingsceremonie van de 20e FSS-conferentie in Seoul op donderdag 6 september.

Suk-Heun legde nadruk op het hoofddoel van de FSS, namelijk het “vergroten van transparantie in transacties om zo illegale activiteiten tegen te gaan”. Zodanig riep hij landen op om meer informatie te delen binnen meewerkende instanties. Suk-Heun wil zo het risico voor het ontstaan van witwaspraktijken bij de introductie van nieuwe financiële producten verlagen.

De FSS ambtenaar deed ook een oproep voor de inclusie van meer consumentgerichte regulatie binnen een mogelijke regulatie van cryptocurrencies, zoals een systeem voor consumentenbescherming en de interne controle van crypto gerelateerde financiële bedrijven.

Zuid-Korea haalt vaker het nieuws in verband met regulatie. Zo heeft de Zuid-Koreaanse regering op 13 augustus nog aangekondigd dat het crypto beurzen zou uitsluiten van legislatie voor ondernemingen. Hiermee wil de regering laten weten dat het opstarten van crypto beurzen niet wordt aangemoedigd. Echter is blockchain-technologie ondertussen ook een van de acht grotere begrote activiteiten met rond $4,4 miljard voor 2019.  

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-10T07:00:31+00:00september 10th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie