Zuid-Korea begroot een biljoen won voor blockchain in 2019

//Zuid-Korea begroot een biljoen won voor blockchain in 2019

Zuid-Korea begroot een biljoen won voor blockchain in 2019

De Zuid-Koreaanse overheid is van plan 5 biljoen won ($4,4 miljard) te investeren in haar “groei door innovatie”-programma, zo meldt het ministerie van Financiën in een persbericht.

Het bedrag van 5 biljoen won is bedoeld voor 8 verschillende sectoren in de IT waaronder zelfrijdende auto’s, kunstmatige intelligentie (AI), big data en blockchain. Het bedrag is een 65% stijging vergeleken met vorig jaar. De overheid hoopt dat de private sector haar zal volgen.

Tijdens een topontmoeting in Seoul, waar de plannen werden toegelicht, vertelde de Koreaanse minister van financiën dat zijn ministerie plan is om het bedrag te verhogen naar 10 biljoen won over de komende vijf jaar. Het ministerie zegt het volgende daarover:

De maatregelen zullen helpen met het faciliteren van de platformeconomie, wat op haar beurt zal helpen met het versnellen van de innovatieve groei.

Het ministerie geeft aan dat het in 2018 579.9 biljoen won ($511 miljard) geïnvesteerd heeft in big data, AI en blockchain-technologie. Zij willen dit verhogen naar 1,040 biljoen won ($918 miljard) in 2019, een groei van bijna 80%.

De Zuid-Koreaanse overheid wil ook een fonds van 2,6 biljoen won lanceren voor startups in de IT sector. Tevens stelt het 60 miljard won beschikbaar voor 10.000 specialisten in dezelfde sector. De regering geeft verder aan dat het van plan is drastische maatregelen te nemen om regelgevingen te versoepelen die nieuwe technologieën belemmeren.

Vorige week gaf de Zuid-Koreaans regering aan te gaan investeren in opleidingen over blockchain-technologie. Vorige maand gaf de regering aan haast te willen maken met crypto- en blockchain-wetgeving.

Bron Crypto Insiders

By |2018-08-16T16:12:23+00:00augustus 17th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie