Zimbabwe voert momenteel overleg over de groeiende belangstelling voor crypto en de mogelijke risico’s.

Zimbabwe heeft aandacht besteed aan de toenemende vraag naar crypto onder zijn bevolking, die het ziet als een mogelijke weg voor groei. Het land staat ook open voor het reguleren van de hele sector.

De regering van Zimbabwe overweegt om Bitcoin (BTC) te gebruiken als een legale betalingsoptie om aan deze groeiende vraag te voldoen en de technologie te benutten, volgens lokaal nieuws.

Volgens het nieuws bevestigde de gepensioneerde brigadegeneraal Charles Wekwete, permanent secretaris en hoofd van de eenheid e-overheidstechnologie van het kabinet van de president, dat er al gesprekken gaande zijn met bedrijven.

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

Volgens Wekwete zijn de nadelen van het gedecentraliseerde ecosysteem onder meer ongeregistreerde grensoverschrijdende overmakingen, externalisering van geld, witwassen van geld en de stroom van illegaal geld naar latere illegale of onwettige handelingen.

Hij verklaarde ook dat de autoriteiten regelgeving proberen te ontwikkelen om de consument te beschermen en de financiële toekomst van het land vooruit te helpen. Daarom heeft de regering, alvorens grote beleidswijzigingen door te voeren, de inbreng van verschillende sectoren gevraagd.

Zimbabwe heeft nog geen grote verklaringen afgelegd, aldus de ambtenaar, die eraan toevoegde dat het land zich nog in de overlegfase bevindt.

De regering van Zimbabwe heeft het raamwerk voor de digitale economie aanvaard als onderdeel van de nationale ontwikkelingsstrategie 1, die zij aanduidt als een middel om de inspanningen van de overheid en het bedrijfsleven op elkaar af te stemmen bij de aanpak van de zich ontwikkelende notie van de digitale economie.

Bitvavo

Meer landen nemen het beleid van El Salvador over om het gebruik en de regulering van Bitcoin mogelijk te maken. Ondanks de stroom van kritiek vanuit het publiek en de hele wereld, bleef de regering van El Salvador onvermurwbaar in haar steun voor Bitcoin-wetgeving. Op Twitter prees de Salvadoraanse president Nayib Bukele het succes van het plan, door te verklaren dat de Bitcoin-inkomsten gebruikt zullen worden om 20 scholen en een ziekenhuis in het land te bouwen.

Afrika is een fantastische proeftuin voor cryptocurrency, en veel bedrijven produceren nu goederen en diensten die geschikt zijn voor verschillende landen op het continent – namelijk om de leegte tussen Afrikaanse naties en andere landen te vullen op het gebied van grensoverschrijdende betalingen.

Zoals gerapporteerd door verschillende bronnen, tussen juli 2020 en juni 2021, groeide Afrika’s cryptocurrency markt met meer dan 1.200%, volgens Chainalysis. Hoge penetratie werd gezien in Kenia, Zuid-Afrika, Nigeria en Tanzania.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.