Het is een moeilijk jaar geweest voor Ripple, met de cryptocurrency en blockchain bedrijf geconfronteerd met juridische stappen van de United States Securities and Exchange Commission samen wat leidt tot veel gebruikers en crypto bedrijven in het land die hun banden met het bedrijf verbreken. Ondanks deze tegenslagen lijkt Ripple populairder dan ooit te zijn, met zijn dagelijks actieve adressen die onlangs een all-time high raakten.

Het grootboek heeft het volume van zijn dagelijks actieve adressen verhoogd van ongeveer 11,3 duizend dagelijks tot de recente piekhoogte op 142,7 duizend, een meer dan 11x toename van de activiteit gedurende deze tijd.

Bron: Santiment
Begin direct! Maak een account

Ripple’s actieve adressen die “skyrocket territorium” bereiken, wordt veroorzaakt door de “nieuwe ontwikkeling die wordt gekoesterd en gevoed door het RippleX gedeelte van het Ripple team”, volgens de populaire analist ‘Crypto Eri’ die sprak met Santiment analisten in een recente podcast.

Ze noemde de onlangs aangekondigde $ 250 miljoen ‘Creator Fund’ die is gelanceerd om NFT-makers naar XRP Ledger te lokken als een van de activiteitsimpulsen. Daarnaast zei ze dat het onlangs uitgebrachte Songbird protocol op Ripple’s ledger een andere bijdragende factor is geweest, verklarend,

“De reden dat de activiteit zou correleren is omdat die specifieke unieke blockchain het XRP grootboek gebruikt… Er zijn enkele echt succesvolle projecten geweest die op het Songbird protocol zijn.”

Eri maakte ook een speciale vermelding van Ripple’s on-demand liquidity (ODL) oplossingen die het bedrijf heeft gebruikt om zich te wagen in wereldwijde markten zoals het Midden-Oosten. In zijn Q3-rapport noteerde Ripple “aanzienlijke groei en tractie van ODL”, waarbij ODL-transacties met 130% per kwartaal toenamen. De analist benadrukte hetzelfde in de podcast en merkte op,

“Er is veel groei met het gebruik van de activa als een brug actief wanneer het beweegt van fiat naar fiat in het verplaatsen van geld over de hele wereld. Dus ik denk dat dit ook zeker een teken is van de on-demand liquiditeitsgroei.”

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Santiment-analist Brian merkte op dat de groei van de activiteit van Ripple aanzienlijk hoger is in vergelijking met andere “top cap” digitale activa, zelfs terwijl zijn token XRP niet immuun was voor de marktvolatiliteit die de prijzen naar beneden sleept. Hij zei,

“Dit zou wijzen op een potentieel soort bullish divergentie net wanneer de prijsactie van een munt begint te dalen, maar de hoeveelheid activiteit op netwerkniveau en dagelijkse interactie met de blockchain lijkt het opwaartse momentum te behouden. Dit zou een positief teken kunnen zijn.”

Het sociale sentiment voor XRP is ook positief gebleven, volgens de analisten, met enorme uitbarstingen van sociale activiteit die periodiek worden opgemerkt. In plaats van prijsactie, wordt deze interesse gedreven door Ripple’s intrinsieke waarde en use cases, volgens Eric, die suggereerde,

“Ik denk dat de XRP-houder, in het algemeen, begrijpt dat de prijs is onderdrukt vanwege de SEC-rechtszaak, dus misschien is er een stuk meer geduld dan normaal. Ik denk dat de fundamentals nog steeds de drijvende kracht zijn achter veel van de belangstelling.”

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.