Bitcoin in 2021 heeft twee belangrijke BTC voorspellingen vervuld: een 7-jarige van Cameron Winklevoss en een 3-jarige van Max Keizer. Waar nu heen?

Het heeft ongeveer zeven jaar geduurd, maar een van de voorspellingen van de bitcoin prijs van Cameron Winklevoss is uitgekomen. In 2013 zei de mede-oprichter en langdurige BTC-supporter van Gemini dat de cryptocurrency een prijskaartje van $ 40.000 sneller zal bereiken dan iemand zich kan voorstellen.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Winklevoss voorspelling voor 2013 komt uit

In december 2013 gaf Cameron Winklevoss, voorheen bekend om zijn betrokkenheid bij Facebook, wat leek op een enorm optimistische en misschien schandalige voorspelling van de bitcoin prijs.

Op het moment dat de primaire cryptocurrency werd verhandeld tegen ongeveer $ 900, voorspelde hij dat het 45 keer waardevoller zou kunnen worden door $ 40.000 te bereiken. Bovendien had hij het lef om het een voorspelling van een “klein bullscenario” te noemen.

“Wanneer dit zal gebeuren, als het gebeurt, weet ik niet, maar als het gebeurt, zal het waarschijnlijk veel sneller gebeuren dan iemand zich kan voorstellen.”

Nou, bitcoin heeft eerder deze week inderdaad zijn visie vervuld. Het actief niet alleen het felbegeerde prijskaartje bereikte, maar ook naar boven bleef stijgen en een nieuw record van bijna $ 42.000 markeerde.

Toen Winklevoss die voorspelling deed, was het aantal bitcoins in omloop echter aanzienlijk lager, en hij voorzag een marktkapitalisatie van $ 400 miljard als BTC $ 40.000 zou bereiken.

Acht jaar later, en veel meer gedolven bitcoin resulteerde in een marktkapitalisatie van meer dan $ 700 miljard. Dit plaatste BTC in de top tien van activa op basis van deze statistiek en daagde zelfs Mark Zuckerberg’s Facebook en Elon Musk’s Tesla uit voor de 7e plek.

Max Keizer had ook gelijk

De gastheer van het Keizer rapport en mede-oprichter van Heisenberg Capital, Max Keizer, sloeg onlangs ook goud met een paar jaar oude BTC-voorspelling. Hij zei in 2018 dat bitcoin 2020 zou eindigen op ongeveer $ 28.000, wat ook zeer onwaarschijnlijk leek voor veel mensen die op dat moment de bearmarkt in gedachten hadden.

BTC ging echter inderdaad vooruit en zijn “voorspelling voor het einde van 2020” was het meest nauwkeurig, zoals hij benadrukte.

De BTC-Bull op lange termijn deed meer voorspellingen over de volgende mogelijke doelen. Keizer verhoogde zijn kortetermijnvoorspelling, die hij eerder beschreef als “ergens tussen een paar dagen en een paar weken” tot $ 65.000, nadat het actief bijna zijn vorige grens van $ 42.000 had bereikt.

Keizer lijkt echter aanzienlijk optimistischer over waar de bitcoin-prijs eind 2021 zal zijn. In een recente tweet zei hij dat BTC dit jaar zal eindigen op $ 220.000. Hoewel het vanaf dit punt misschien een grote taak lijkt, heeft de cryptocurrency bewezen in staat te zijn om de tegenslagen te trotseren.

Mocht BTC inderdaad $ 220.000 per munt bereiken, dan zou dat resulteren in een marktkapitalisatie van meer dan $ 4 biljoen. Dit zou bitcoin bijna twee keer zo waardevol maken als Apple – het bedrijf met de hoogste marktkapitalisatie.

Bitcoin prijs in Euro: