White paper Venezuela’s Petro coin is gekopieerd van Dash

//White paper Venezuela’s Petro coin is gekopieerd van Dash

White paper Venezuela’s Petro coin is gekopieerd van Dash

Volgens Joey Zhou, ontwikkelaar van Ethereum, heeft de Venezolaanse cryptocurrency Petro delen van haar white paper gekopieerd van Dash. 

Petro is een kopie van Dash

Lol Venezuela's new Petro token is a blatant Dash clone (at least the whitepaper, page 11) https://t.co/j64CoaYfeP vs. https://t.co/9nwCVnPYi6

— Joey Zhou (@josephzhou) 2 oktober 2018

Zhou heeft tweet dat, de net door Maduro gelanceerde Petro coin, een kloon is van Dash. Om zijn tweet kracht bij te zetten postte de ontwikkelaar van Ethereum een link naar de white paper van de Venezolaanse cryptomunt. In deze whitepaper staat een exacte kopie van een afbeelding uit de whitepaper van Dash.

petro dash

 

De afbeelding is niet het enige wat Petro ‘gestolen’ heeft van Dash. De technische beschrijving van de cryptomunt zegt dat het het een X11 Proof-of-Work miningalgoritme zal gebruiken. Precies hetzelfde wordt gebruikt door Dash.

Waarom Petro een kopie is van Dash

Veel cryptocurrencies gebruiken dezelfde soort algoritmes. Echter, zien we bij de Petro coin wel heel veel gelijkenissen met Dash. Zo gebruikt de venezolaanse crypto masternodes, een bekend mechanisme dat Dash gebruikt om zijn ecosysteem te reguleren.

Tot slot gebruikt Dash al tijden een mechanisme voor snelle transacties genaamd ‘Instand Send’. Ook dit is één van de belangrijkste kenmerken van de Petro coin.

De aankondigingen van president Maduro

De controversie verschijnt snel nadat de Venezolaanse president Maduro de verkoop van de Petro coin heeft aangekondigd. Naast de aankondigingen vertelde president Maduro dat de Petro coin vanaf 1 oktober beschikbaar zal zijn op 6 grote crypto exchanges.

De president vertelt alleen niet welke crypto exchanges de munt zullen verhandelen. Ook grote cryptocurrency exchanges als Binance, OKEx en Huobi vermelden niet dat ze de Petro zullen ondersteunen.

In augustus liet de CEO van Dash weten dat Venezuela de één na grootste markt is voor de cryptocurrency. Honderden winkeliers en handelaars per week beginnen Dash te accepteren als betaalmiddel. Dat is natuurlijk een gevolg van de hyperinflatie die de nationale munt de ‘Bolivar’ mee maakt.

Bron Newsbit

By |2018-10-05T15:20:59+00:00oktober 5th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie