When Bugatti?

When Bugatti?

Hoewel de prijs van Bitcoin (BTC) alleen maar daalt, lijken wel steeds meer bedrijven Bitcoin te gaan accepteren. Dus dames en heren vergeet die “Lambo”, er komt namelijk steeds meer keuze op het gebied van die glanzende droombolides.

De keuze wordt iets meer reuze

Autodealer voor luxe auto’s Post Oak Motor Cars is naar verluid de eerste Rolls-Royce, Bentley en Bugatti dealer in de VS om Bitcoin (BTC) als betaling te accepteren. Of er meerdere betaalmogelijkheden met coins in de pijplijn zitten is voor nu nog onzeker. De luxe autodealer, eigendom van de Amerikaanse zakenman Tilman Fertitta, heeft crypto payment service provider BitPay geïntegreerd om klanten auto’s met crypto te laten aanschaffen. Volgens het persbericht accepteert het in Texas gevestigde bedrijf aankopen in cryptocurrency van klanten over de hele wereld.

Adoptie

Fertitta merkte op dat het bedrijf besloot om de nieuwe betalingsoptie aan te bieden om hun klanten “de allerbeste koopervaring” te bieden en om “iedereen in de wereld” hun voertuigen “sneller en gemakkelijker” te laten kopen. Eind vorig jaar had miljardair Fertitta verslaggevers verteld dat de meeste mensen “nooit Bitcoin zullen kopen,” omdat “het niet is verzekerd door de FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation).” Hier lijkt Fertitta toch terug te komen van zijn eerdere uitspraken omtrent Crypto. Het is natuurlijk ook gewoon een simpele reclamestunt, maar wel een leuke. Meer plekken om te betalen met cryptovaluta is altijd goed.

Autofabrikanten en crypto

Eerder dit jaar heeft de grote Amerikaanse autofabrikant Ford patent aangevraagd op een systeem voor voertuig-voertuigcommunicatiemethoden waarbij cryptotokens worden uitgewisseld om de verkeersstroom te vergemakkelijken. Begin maart 2018 introduceerde de Duitse autoproducent Daimler AG, bekend van zijn merken Mercedes-Benz en Smart, zijn eigen digitale valuta MobiCoin om bestuurders te belonen voor milieuvriendelijke rijmethoden, zoals rijden op lage snelheden. Vooral dit nemen we zeer serieus, want zoals we allemaal weten maken Duitsers geen grappen. Kortom: de auto-industrie kijkt zo nu en dan eventjes om naar de cryptocurrency-industrie.

Bron: Cointelegraph

Bron Blockchainstories

By |2018-09-12T09:19:48+00:00september 12th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie