Glassnode gegevens tonen aan dat whales grote hoeveelheden USDT naar exchanges verplaatsen om Bitcoin te verwerven tijdens de dip

De CIO van Moskovski Capital heeft een grafiek gedeeld die is verstrekt door Glassnode en die laat zien dat crypto whales actief Bitcoin kopen in de dip.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

476 miljoen USDT gestort in één uur

Gegevens gedeeld door analysebedrijf Glassnode hebben aangetoond dat, op 7 april, crypto walvissen slechts één uur nodig hadden om maar liefst 476 miljoen USDT te storten op digitale exchanges om Bitcoin te kopen in de dip.

Telkens wanneer Bitcoin een dipje vertoont, zo merkt Lex Moskovski op, lijkt het erop dat er altijd geld is voor grote investeerders om het te kopen.

648 miljoen dollar aan BTC longs geliquideerd als Bitcoin daalt naar 55.000 dollar

Terwijl ‘s werelds grootste cryptocurrency woensdag naar de grens van $ 55.000 dook, begonnen handelaren meerdere Bitcoin-posities over cryptobeurzen te liquideren, met een totale waarde van $ 677 miljoen.

Meer dan 95 procent van deze liquidaties (ongeveer $648 miljoen) waren Bitcoin longs.

Deze BTC duikeling trok de hele cryptomarkt naar beneden, en duwde met name Ethereum meerdere malen van het $2.100 niveau naar de $1.955 zone.

Instellingen blijven Bitcoin kopen

Volgens eerder gedeelde gegevens van Glassnode hebben financiële instellingen op 6 april een verbazingwekkende 4.386 Bitcoin (ter waarde van 257 miljoen dollar) gekocht op de door Winklevoss beheerde Gemini exchange en deze teruggetrokken naar een cold storage.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).