Santiment analytics team heeft een rapport gepubliceerd over het recente gedrag van zijn topindicatoren die Bitcoin en Ethereum monitoren.

Volgens het rapport voegen crypto whales meer Bitcoin toe aan hun holdings op de dip en houden ze vast aan de Ethereum die ze begin oktober van vorig jaar kochten.

Aantal 100-1.000 BTC wallets stijgt gestaag

Volgens de gegevens van Santiment hebben grote Bitcoin houders geprofiteerd van de huidige BTC dip en hebben ze meer van de digitale valuta gekocht.

Het aantal wallets met 100-10.000+ Bitcoins stijgt al bijna drie weken gestaag.

Crypto trader
Automatisch handelen? Lees hier meer!

De auteurs van het rapport wijzen erop dat dit waarschijnlijk een teken is van whales die de dip met vertrouwen kopen.

8000_0
Bron: Santiment

Het Bitcoin aanbod op handelsplatforms is aan het dalen nadat het een grote stijging kende voor de recente bodem eind mei. Grote hoeveelheden van de grote cryptocurrency worden nu dus verplaatst van cryptobeurzen en naar koude opslagadressen om op lange termijn te worden bewaard.

Dit is een bullish teken, benadrukt Santiment.

Zoals eerder werd behandeld, werd op maandag de grootste hoeveelheid van 22.550 BTC op geaggregeerd niveau van crypto exchanges verwijderd. Dit gebeurde toen MicroStrategy een fondsenwervingsinitiatief van $400 miljoen aankondigde om meer Bitcoin te kopen, en vervolgens werd BTC naar beneden geduwd door het rapport van de FBI en het Amerikaanse DoJ die voor $2,3 miljoen aan Bitcoin terugvonden uit de portemonnee van de grote ransomware hacking groep.

De Bitcoin activiteit en het aantal unieke tokens in omloop, die nu zichtbaar zijn, zijn bearish, zeggen analisten van Santiment.

Bitvavo

Walvissen houden hun ETH stevig vast, maar er is een bearish teken

In een ander deel van het rapport deelde het Santiment team gegevens getoond door zijn indicatoren met betrekking tot de op een na grootste cryptocurrency, Ethereum.

ETH whale adressen die van 1.000 tot 100.000 munten bevatten zijn de laatste tijd min of meer gelijk gebleven in aantal, terwijl ETH schommelt in het $ 2.500 gebied. Volgens Santiment begonnen deze walvissen al begin oktober vorig jaar met het kopen van ETH in grote hoeveelheden.

Het aantal actieve ETH wallets is deze maand gedaald na de historische piek in midden mei. De auteurs geloven dat dit bearish is, ook al is deze daling veel minder dan die van Bitcoin wallet activiteit.

Het aantal ETH dat op exchanges is opgeslagen, blijft laag. Glassnode gegevens bevestigen dat het gedaald is tot een laagste niveau in twee jaar. Het lijkt erop dat de meeste ETH eigenaren afwachten welke kant Bitcoin op zal gaan vanuit zijn huidige positie, meent Santiment.

8000_1
Bron: Santiment

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).