De Purpose Bitcoin ETF, ‘s (Exchange Traded Funds) werelds eerste op de beurs verhandelde fonds dat fysiek wordt ondersteund door de grootste digitale valuta, maakt vandaag zijn debuut op de Toronto Stock Exchange. De Ontario Securities Commission (OSC) heeft de lancering eerder deze maand groen licht gegeven, een keerpunt voor de sector. De allereerste ETF is ontworpen door de Canadese vermogensbeheerder Purpose Investments. De oprichter en CEO van het bedrijf, Som Seif, zegt dat de samenwerking met de OSC een belangrijke rol speelde bij de lancering van het nieuwe product:

De OSC was een cruciale werkpartner bij de lancering van Purpose Bitcoin ETF en we zijn dankbaar voor hun bereidheid om tijdens dit proces met ons samen te werken. Door hun samenwerking en begeleiding konden we vorderingen maken om deze nieuwe ETF in handen van beleggers te krijgen.

In een recent interview met Financial Post zei Seif dat het zijn bedrijf meer dan acht maanden werk met toezichthouders kostte om de ETF goedgekeurd te krijgen:

We hebben de afgelopen acht maanden heel hard gewerkt met de toezichthouders hier in Canada om hen echt te helpen de hindernissen die ze in feite rond het bedrijfsmiddel tegenkwamen te begrijpen en te overwinnen.

Canada leidt de aanval

Terwijl de Amerikaanse Securities and Exchange Commission langzaam voortsleept op de Bitcoin ETF, heeft de Canadese toezichthouder eerder deze week al het tweede op de beurs verhandelde fonds van Evolve Trust goedgekeurd. Canada overtrof ook zijn zuiderbuur bij de lancering van de eerste door marihuana ondersteunde ETF in 2017. Bestaande Bitcoin trusts bieden blootstelling aan de cryptocurrency tegen een premie ten opzichte van de intrinsieke waarde en kunnen niet continu nieuwe eenheden uitgeven, daarom schreeuwt de industrie om een ​​ETF.