Een nieuwe dag en een nieuwe miljardair investeerder die Bitcoin binnenstapt. Miljardair macro-investeerder Stanley Druckenmiller is de nieuwste legendarische investeerder die bullish is over de cryptocurrency.

In een recent interview herhaalde hij wat veel van zijn collega’s – waaronder Paul Tudor Jones en anderen – de afgelopen maanden hebben gezegd over de verdiensten van Bitcoin als reserve en als investering.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Hij deelde een optimistische kijk op de benchmark cryptocurrency in een interview met CNBC en stelde dat het aanzienlijk beter kan presteren dan goud als er binnenkort een haast is naar veilige haven investeringen.

Dit gevoel markeert een afwijking van wat hij iets meer dan een jaar geleden naar voren bracht toen hij verklaarde dat hij geen BTC wil bezitten en dat hij niet “begrijpt waarom het een store of value is.”

Een andere legendarische investeerder is bullish over Bitcoin

In een recent interview met CNBC legde de legendarische macro trader Stanley Druckenmiller uit dat Bitcoin waarschijnlijk een betere gok is dan goud als het gaat om een ​​veilige haven.

Hij wijst op de relatief dunne orderboeken, illiquiditeit en bètaversie van de cryptovaluta als kenmerken die het in staat zouden kunnen stellen om beter te presteren dan goud als er aanzienlijk kapitaal wordt besteed aan activa in veilige havens.

“Bitcoin … heeft veel aantrekkingskracht als opslag van waarde voor zowel millennials als nieuw geld aan de westkust … ik bezit veel veel meer goud dan Bitcoin, maar eerlijk gezegd, als de goudweddenschap werkt, zal de bitcoin weddenschap waarschijnlijk beter werken omdat het dunner, meer illiquide is. en meer bèta. “

Sommige investeerders beschouwen deze aspecten van Bitcoin als nadelen, maar Druckenmiller ziet ze als features.

Dit is een soortgelijk sentiment dat eerder dit jaar werd gedeeld door Paul Tudor Jones, toen hij zei dat Bitcoin waarschijnlijk het “snelste paard” zou zijn in de race tegen inflatie.

Druckenmiller laat het BTC sentiment van 2019 los en benadrukt de groei van activa

Een bewijs van de groei die Bitcoin het afgelopen jaar heeft doorgemaakt, is de verschuiving in de perceptie van de cryptocurrency onder grote investeerders.

In 2019 uitte Druckenmiller een gevoel van wantrouwen jegens Bitcoin, waarbij hij opmerkte dat hij niet begrijpt wat het tot een waardeopslag zou kunnen worden. In 2017 zei hij ook dat het geen effectief ruilmiddel kon zijn vanwege de volatiliteit ervan en de tijd die nodig is om transacties te verwerken.

“Wat ik wel weet over Bitcoin, is dat het concept dat het ooit een ruilmiddel zou kunnen zijn, is geëlimineerd omdat je geen transacties kunt doen, met name retailtransacties, met dit soort volatiliteit.”

Naarmate meer prominente investeerders zich op Bitcoin en de cryptomarkt begeven, zal het voor andere investeerders alleen maar gemakkelijker worden om hetzelfde te doen.