Berkshire Hathaway CEO Warren Buffett definieerde Bitcoin (BTC) als een waanidee en zei dat het charlatans aantrekt, volgens een interview met CNBC gepubliceerd op 25 februari. Buffet, een bekende Bitcoin criticus, heeft eerder gezegd dat het kopen van Bitcoin als een investering een gok is en dat niemand precies weet wat de beste cryptocurrency is.

Toen hem werd gevraagd of hij van gedachten veranderde met betrekking tot Bitcoin in het CNBC interview, antwoordde Buffett dat hij dat niet deed, en dat “het in feite een misleiding is.” Tijdens het gesprek wees hij er ook op dat Bitcoin geen enkele unieke waarde heeft, omdat “blockchain niet afhankelijk is van Bitcoin” en het produceert niets.

Buffet verder uitgelegd:

"Je kunt er de hele dag naar staren, en er komen geen kleine Bitcoins uit of iets dergelijks. Het is eigenlijk een waanidee. "

Buffett voegde er echter aan toe: “wie weet waar we volgend jaar zullen zijn”, gevolgd door opmerkingen over zijn empathie voor mensen die dachten dat investeren in Bitcoin hun leven zou veranderen.

Zoals Cointelegraph meldde in mei vorig jaar, zei Buffett ook op de jaarvergadering van zijn bedrijf, Berkshire Hathaway, dat cryptocurrencies een slecht einde zullen bereiken.

Berkshire Hathaway vice-voorzitter Charlie Munger heeft ook een negatieve mening over de cryptomarkt:

"Iemand anders handelt drollen en u beslist dat ik niet kan worden buitengesloten."

In oktober 2018 investeerde Berkshire Hathaway ongeveer $ 600 miljoen in twee fintech-betalingsfirma’s die zich richten op opkomende markten.

Vorig jaar merkte een zelfbenoemde leerling van zowel Buffett als Munger, Chamath Palihapitiya, op dat hij geloofde dat de twee sceptici ongelijk hadden over de leidende crypto, en verklaarde dat “technologie niet in de competentiecirkel van [Buffet] staat.”