Wallet ter waarde van bijna 1 miljard wederom actief, bitcoin dark stijgt 350 procent

//Wallet ter waarde van bijna 1 miljard wederom actief, bitcoin dark stijgt 350 procent

Wallet ter waarde van bijna 1 miljard wederom actief, bitcoin dark stijgt 350 procent

De bitcoin gemeenschap blijft speculeren naar het verhaal achter een wallet waarop meer dan 111.000 bitcoin staan, dat een huidige waarde vertegenwoordigt van 802 miljoen dollar, die na meer dan vier jaar plotseling actief werd.

Dormant $800m Bitcoin Wallet Suddenly Sees Activity https://t.co/r5ewK1AHaj #GGCrypto #Crypto pic.twitter.com/qi4LdbfSgE

— GG Crypto (@GGCryptoClub) September 4, 2018

Bitfinex en Binance

Reddit-gebruiker “sick_silk” meldt dat de eigenaar van de wallet is begonnen met het actief verplaatsen van munten, onder meer naar verschillende beurzen. Van het oorspronkelijke aantal is 11.114 bitcoin (80,3 miljoen dollar) verplaatst naar een Bitfinex-wallet. Nog eens 4.421 bitcoin (32 miljoen dollar) is verplaatst naar een Binance-wallet. Het vertegenwoordigt 14 procent van de waarde van de oorspronkelijke wallet en in totaal meer dan 110 miljoen dollar.

Silk Road

“Sick_silk” is van mening dat de originele wallet deel uit zou kunnen maken van de opgeheven dark web marktplaats Silk Road. Silk Road was een online dark web marktplaats, het beste bekend als platform voor de verkoop van illegale drugs. Als onderdeel van het dark web opereerde het als een Tor verborgen service, op zo’n manier dat het gebruikers de mogelijkheid gaf anoniem te browsen. De website ging online in februari 2011.

US Secret Agents Charged with Silk Road Bitcoin Theft, Extortion of Dread Pirate Roberts https://t.co/lfpySEnSTD pic.twitter.com/v57tZ9FRSx

— BitcoinNews (@BitcoinBtcNews) September 3, 2018

In 2013 sloot de FBI de website en arresteerde Ross William Ulbricht als vermeend eigenaar van de website onder de naam “Dread Pirate Roberts”. De 34-jarige Ulbricht werd in mei 2015 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Een schimmige zaak gekeken naar de veroordelingen van de betrokken FBI agenten een tijd later. Zeker ook gekeken naar het feit dat Ulbricht nooit eerder met politie in aanraking is gekomen en zelf niet bewust illegale handel dreef. Op 6 november 2013 kwam Silk Road overigens weer online, onderhouden door wederom een “Dread Pirate Roberts”. Ook deze website werd gesloten en de vermeende beheerder werd gearresteerd op 6 november 2014.

Clemency from the President is my only hope of breathing free air again.
Please get this petition to as many people as possible. I need your help. #FreeRoss @realDonaldTrump @POTUShttps://t.co/jCq6tmcxsr

— Ross Ulbricht (@RealRossU) August 3, 2018

Bitcoin sell-off en bitcoin dark

Men vraagt zich nu af of de activiteiten het begin markeren van een mogelijk grote bitcoin verkoopgolf. In de markt valt er in ieder geval weinig van te merken. Bitcoin koerst lichtelijk hoger, nog steeds behoorlijk boven de 7.200 dollar. De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt staat ook op groen, op zo’n 237 miljard dollar.

#BTCD/USD BREAKING NEWS📈❗️$BTCD ☝🏽Up 245%

At levels not seen since May 2 at 0.1425000 SATS

RSI is way overbought and likely to retrace slightly

If it breaks the previous May highs expect continuation to Jan highs#BitcoinDark pic.twitter.com/TCuuNBPNbF

— CoinDesk Markets (@CoinDeskMarkets) September 4, 2018

Een ander apart gegeven, wat hier niets mee van doen hoeft te hebben, is dat bitcoin dark de afgelopen 24 uur een sprong maakte van liefst 350 procent. Dit op een totaal volume van 800.000 dollar, waarvan 85 procent op cryptobeurs Poloniex. Het is maanden geleden dat bitcoin dark zo’n hoog volume kende en huidige koers deed zij sinds mei dit jaar niet meer aan. Bitcoin dark is het “duistere” broertje van bitcoin. Daar waar bitcoin gebruikt kan worden binnen een gereguleerde omgeving is dat voor bitcoin dark niet het geval.

Bronnen: Reddit, Coinspectator

Foto: Flickr / Marco Verch

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-09-04T17:05:44+00:00september 5th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie