Wall Street firma Fundstrat: Instituties optimistischer over crypto dan particulieren

//Wall Street firma Fundstrat: Instituties optimistischer over crypto dan particulieren

Wall Street firma Fundstrat: Instituties optimistischer over crypto dan particulieren

Volgens een nieuwe opiniepeiling van Wall Street firma Fundstrat zijn institutionele investeerders positiever omtrent crypto dan particuliere beleggers. Dit gaat tegen het algemeen geloof in dat de institutionele investeerders vaak juist de rationelere en terughoudendere zijde vertegenwoordigen.

De opiniepeiling van Fundstrat – een van de eerste Wall Street bedrijven die zich op crypto richtte – bestaat uit een lijst van zes vragen. De vragen werden op Twitter voorgelegd aan particuliere beleggers en daarna nogmaals gesteld tijdens een diner met institutionele investeerders.

Fundstrat publiceerde gisteren een rapport van de resultaten van haar opiniepeiling. De resultaten laten zien dat meerdere particulieren en institutionele investeerders geloven dat de prijs van Bitcoin (BTC) haar bodem heeft bereikt. Echter waren institutionele investeerders hier overtuigder van, met een marge van zo’n 10%.

De instituties waren ook optimistischer over de toekomst van BTC. Zo’n 57% gelooft dat BTC 2019 zal eindigen boven de $15.000. Onder de particuliere beleggers was het sentiment enigszins minder optimistisch en gelooft 40% in een prijs boven de $15.000 rond eind 2019.

‘The great divide’

Verreweg het grootste verschil tussen de particulieren en instanties liet zich zien in het kiezen van een favoriete cryptocurrency. Beide partijen werd gevraagd om de best en slechtst presterende cryptocurrencies van 2019 aan te wijzen uit een lijst die werd verstrekt door Fundstrat.  

Voor de particulieren was Ripple (XRP) de grootste favoriet met zo’n 46% van de uitgebrachte stemmen. BTC kwam als tweede, gevolgd door Ethereum (ETH) en EOS. Dit in tegenstelling tot de instituties, waarbij de grote favoriet BTC is met zo’n 59% van de stemmen. EOS was in deze peiling tweede met 18%, gevolgd door een ETH, NEO, Tron, en Stellar.

wall_street_firma_fundstrat_instituties_optimistischer_over_crypto_dan_particulieren_grafiek

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-06T08:39:42+00:00oktober 6th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie