SHIB is zonder twijfel de topper van dit jaar. Vandaag kijken we waarom deze 100.000.000% gestegen is in 2021.

Zonder enige twijfel is Shiba Inu (SHIB) de toppresteerder van de markt en de cryptocurrency waar alle hype de afgelopen weken is.

Zoals we eerder dit jaar beschreven, werd SHIB beroemd na de astronomische prijsstijgingen van Dogecoin in mei. Destijds kwam een breed scala aan Doge klonen aan het licht, waarvan vele geen enkel nut of functionaliteit hadden en er enkel op gericht waren om een fractie van de waarde te vangen als middel om heel snel veel geld te verdienen.

Velen dachten dat SHIB hetzelfde was. Een zelfbenoemde Dogecoin killer die pas tot leven en populariteit kwam nadat de Dogecoin in waarde begon te stijgen. In tegenstelling tot de rest, echter, kreeg Shiba Inu aanzienlijke tractie en werd snel een deel van de top 100 munten van de cryptocurrency-markt door totale market cap.

En toch kwam het verhaal van SHIB op de voorgrond. De cryptocurrency koelde een beetje af, net als de rest van de DOGE copycats, maar is nu het ding waar iedereen over praat. En niet zonder reden – SHIB’s prijs is met 100.000.000% gestegen sinds 1 januari… dit jaar. Ja, je leest het goed – de cryptocurrency heeft honderd miljoen procent aan zijn waarde toegevoegd. Had je op 1 januari slechts $1 geïnvesteerd, dan was je nu miljonair geweest (ervan uitgaande dat je niet al veel eerder had verkocht). Niet alleen dat, maar het lijkt bijna dagelijks nieuwe pieken in kaart te brengen.

Dus waarom gebeurt dit? In dit artikel onderzoeken we de mogelijke redenen achter de astronomische stijging van SHIB en of de cryptocurrency in de toekomst wel of niet op goede benen kan staan.

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

De kudde mentaliteit

De kuddementaliteit is een gedragspatroon dat wordt beschreven als een “neiging van mensen in een groep om te denken en zich te gedragen op een manier die in overeenstemming is met anderen in de groep in plaats van als individuen.”

Waarom is dit belangrijk in het geval van SHIB? Nou, laten we een beetje graven in de sociale mediakanalen van de cryptocurrency. Op het moment van dit schrijven, is dit hoeveel deelnemers er zijn:

Twitterpagina – 1,5 miljoen volgers.

Subreddit (SHIBArmy) – 359.000 leden.

Discord Gemeenschap – 150.000 leden.

Instagram – 56.000 volgers.

Telegram groep – 48.000 mensen.

Dit zijn enkele grote aantallen voor een cryptocurrency project dat iets meer dan een jaar geleden werd geboren. Ter vergelijking, ondanks dat het een van de veteraan cryptocurrencies is, heeft Dogecoin 2,3 miljoen volgers – ongeveer 50% meer. Met andere woorden – SHIB heeft een enorme aanhang.

En hoewel er ongetwijfeld smart money meelift op de huidige parabolische opmars, evenals technische handelaren en professionals, is het een onmiskenbaar feit dat de grote meerderheid van de beleggers retail-georiënteerd is. We hebben het over gewone mensen die een paar honderd dollar inleggen in de hoop dat ze van de ene dag op de andere rijk worden. We hebben het over TikTok-geïnspireerde beleggers die geloven dat SHIB naar 1 cent gaat, en na snelle berekeningen tot de verbijsterende conclusie komen dat hun $50 zal veranderen in $500K (bijvoorbeeld).

Wat veel van deze retail-georiënteerde beleggers gemeen hebben is hun mentaliteit – ze onderwerpen zich allemaal aan de hype, het momentum, het geklets. Niet veel van hen doen hun eigenlijke onderzoek, of als ze dat doen, rechtvaardigen ze hun beleggingsthese op basis van de conclusies van iemand met veel volgers op Twitter, Facebook, of Instagram. Vandaag is het SHIB, een paar maanden geleden – was het SafeMoon, morgen – kan het iets anders zijn.

De psychologie van de massa is een fascinerend fenomeen, en het observeren ervan van de kanten in de cryptocurrency markt kan zeer inzichtelijk blijken te zijn.

Een nadere blik in de commentaarsectie van Shiba Inu’s sociale kanalen onthult dat de overgrote meerderheid van de mensen die met hen communiceren gelijkgestemd zijn, ze zijn verenigd achter een gemeenschappelijk doel – om op de golf mee te liften en stinkend rijk te worden met memecoin-geld.

Ze zijn ook verenigd achter de SHIBArmy slogan. We kunnen zien hoe ze zich mobiliseren en hun energie kanaliseren in sociale media interacties die zich distantiëren van SHIB, maar met een steeds kleiner wordende relatie.

Dit is een fascinerend fenomeen en wie dat niet inziet, bewijst zichzelf geen dienst.

Bitvavo
Koop Shibu op Bitvavo

SHIB Prijs is “Goedkoop”

De koers van SHIB ligt, op het moment van dit schrijven, rond $0,000071. Dit betekent dat u voor $1 iets minder dan 14.000 SHIB koopt. Stel je voor dat het naar $1 gaat. Stel je nu voor dat je $100 investeert, en SHIB gaat naar een dollar. Doe nu hetzelfde met $500 en $1000 – allemaal bedragen die niet een klein percentage van de retailbeleggers zich kan veroorloven om uit te geven voor de minieme mogelijkheid dat dit gebeurt.

En het hoeft niet per se naar $1 te gaan, toch? Als je $1.000 investeert en het gaat naar $0,1, zou je nog steeds een klapper maken.

Dat is wat gepredikt wordt door beïnvloeders op sociale media. En weet je wat – SHIB heeft veel van deze voorspellingen vervuld. Zoals de titel van dit artikel zegt, het is honderd miljoen procent gestegen. Waarom zou het dat niet opnieuw doen?

Dat is wat veel mensen denken die naar de markt komen. Maar de realiteit is verre van zo eenvoudig. SHIB is tegenwoordig verre van goedkoop.

Mensen met weinig beleggingskennis, laat staan enige handelskennis, graven misschien niet naar de basis van het concept achter de totale marktkapitalisatie. SHIB’s huidige circulatie voorraad is 549.153.111.315.363 tokens, en dat zet zijn totale marktkapitalisatie op $39 miljard.

Om het makkelijker te begrijpen – Als Bitcoin op dit moment dezelfde marktkapitalisatie had, zou één BTC $2.068 kosten. Gezien de huidige prijs van BTC, kan dit klinken als een koopje – maar vergeet niet, het verschil is slechts ongeveer 30x (geven of nemen). Uw investering van $1 in SHIB (als het de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin haalt) zou $30 waard zijn, niet een miljoen.

Met andere woorden – SHIB is nu 1 miljoen keer duurder dan in januari, ongeacht hoeveel nullen er voor de cijfers staan.

Het is gerelateerd aan Dogecoin

Dogecoin liefhebbers zullen dit misschien niet leuk vinden, maar het is een feit – of in ieder geval was het een feit tot de laatste rally. Doge’s stijging stuwde SHIB en alle andere klonen voort.

En wat Dogecoin heeft, heeft geen andere cryptocurrency – Elon Musk’s ironische affiniteit. Tot op de dag van vandaag kan niemand zeggen of hij het serieus meent dat Dogecoin de valuta van de wereld wordt of niet. Mensen kunnen zelden zeker zijn over veel dingen die hij zegt, gewoon omdat hij een meester is in ironie en misschien zelfs sarcasme.

Hij is echter ook een zeer populair en invloedrijk persoon – en niet te vergeten hoe rijk hij is. Zijn mening beweegt markten. Toen hij Bitcoin bekritiseerde, daalde de prijs van BTC. Toen hij het prees, steeg het. Als hij over Dogecoin praat, dan stijgt DOGE. En wanneer DOGE stijgt, stijgen andere munten ook.

Nu, een argument kan worden gemaakt dat SHIB erin geslaagd is om los te breken van Doge’s halsband (woordspeling bedoeld) omdat ze behoorlijk niet gecorreleerd zijn geweest tijdens de laatste rally. Of dat zo zal blijven, valt echter nog te bezien.

Toch is de invloed van DOGE op SHIB zeker, en die is er geweest gedurende de hele 2021.

Maar op dit moment lijkt DOGE niet zo aantrekkelijk – het is slechts een paar honderd procent verwijderd van $1, wat niet zo aantrekkelijk klinkt voor iemand die op jacht is naar het volgende ‘100x juweeltje’. SHIB daarentegen is – om de hierboven uiteengezette redenen – aantrekkelijker.

Beurzen haastten zich om SHIB te noteren

Cryptocurrency exchanges bestaan niet om u geld te laten verdienen. Ze bestaan om geld te verdienen. SHIB is een bijzonder aantrekkelijke markt – er zijn veel retailbeleggers die eerder geneigd zijn om de hefboom wat meer af te stemmen dan ze aankunnen.

Beurzen verdienen op veel verschillende manieren geld, maar één daarvan is door een vergoeding te vragen wanneer posities worden geopend en gesloten.

Gisteren overtrof het op de beurs verhandelde volume van Shiba Inu dat van zijn marktkapitalisatie – dat klopt, meer dan $40 miljard van SHIB werd in één dag verhandeld.

De beslissing om SHIB naar de beurs te brengen, bleek bijzonder lucratief voor de beurzen, maar had ook een onmiddellijke en directe impact op de prijs van SHIB. Wanneer A-tier beurzen zoals Binance, FTX, Coinbase, enzovoort cryptocurrencies met een lage kapitalisatie noteren (en zelfs die met een grote kapitalisatie), heeft dit de neiging om tractie te creëren, en dat is wat we zagen met SHIB eerder dit jaar toen Binance het noteerde en toen alle anderen dat ook deden. De prijs van SHIB steeg met 70% nadat de toonaangevende cryptobeurs aankondigde dat ze het zou noteren.

Dus… is investeren in SHIB gerechtvaardigd?

Iedereen heeft een ander antwoord op deze vraag. En misschien is er geen juist antwoord. Vanuit een fundamenteel perspectief kan men stellen dat er niet veel op het spel staat voor SHIB, aangezien de cryptocurrency op dit moment nog niet voor iets anders wordt gebruikt dan marktspeculatie.

ShibaSwap – de gedecentraliseerde beurs van het project noteerde een enigszins indrukwekkend volume van ongeveer $760M in de afgelopen 24 uur. Toch is meer dan 80% daarvan afkomstig van de munten die geassocieerd zijn met het ecosysteem van SHIB. Het is misschien veilig om aan te nemen dat zodra de hype rond hen onvermijdelijk afzwakt, het volume dat ook zal doen, aangezien er niet veel andere cryptocurrencies worden verhandeld, waardoor het eigenlijke nut ervan buiten het verhandelen van een minuscule fractie van SHIB’s totale volume – achterhaald is.

Dus, met dit in gedachten, kan het moeilijk zijn om een serieuze investering in SHIB te rechtvaardigen, vooral voor de lange termijn.

Anderzijds, zoals we hierboven vermeldden, heeft SHIB wel het SHIBArmy – een gemeenschap van miljoenen mensen, en dit zou iets heel krachtigs kunnen zijn.

Maar zelfs als we het eens zijn met deze opmerking, is het totale aanbod van SHIB de definitie van concentratie. Volgens coincarp zijn de top 10 houders verantwoordelijk voor 71% van het totale aanbod van de markt.

img1_shib
Bron: Coincarp

Dat zijn tien mensen (of organisaties) die $28 miljard van de totale $39 miljard market cap van SHIB in handen hebben. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als slechts één van hen zou besluiten te cashen.

Het is om verschillende redenen moeilijk om een langetermijninvestering in SHIB te rechtvaardigen. Maar… toch, $1 ervan geïnvesteerd in januari van dit jaar zou nu een miljoen waard zijn, en er is fundamenteel niet veel veranderd – behalve de enorme huidige marktkap, natuurlijk.

Dus, wie weet?

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.