De prijs van Bitcoin, ‘s werelds grootste cryptocurrency, dook naar een dagelijks dieptepunt van $42.412 op de Bitstamp exchange, wat een dagelijkse daling van 7,5% betekende.

De cryptokoning heeft moeite om te herstellen en handelt momenteel op $42.927.

Alternatieve cryptocurrencies hebben een nog hardere klap moeten vangen met Solana (SOL), Terra (LUNA) en Polkadot (DOT) die dubbelcijferige verliezen hebben moeten incasseren.

De Federal reserve maakt beursbeleggers ongerust

De marktturbulentie komt er nadat uit de notulen van de decembervergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die woensdag werden vrijgegeven, bleek dat de centrale bank de rente al in maart zou kunnen verhogen.

Maak een account of ga naar trading bot.

Het nieuws stuurde Amerikaanse aandelen fors lager. De tech-gerichte Nasdaq Composite index, die bekend staat om zijn sterke correlatie met Bitcoin, trok 3,34% terug om te sluiten op 15.100. De aandelen van Nvidia, AMD en Adobe daalden met meer dan 5%. De Dow Jones Industrial Average en de S&P 500 sloten ook in het rood.

Protesten uitgebroken in Kazachstan

Bitcoin heeft ook te maken met een andere tegenwind in de cryptocurrency mining sector als gevolg van een golf van protesten die uitbarsten in Kazachstan, de op een na grootste Bitcoin mining hub. Zoals eerder gemeld, heeft de regering van het land een landelijke internetstop ingesteld om de onrust de kop in te drukken, waardoor lokale miners gedwongen werden hun apparatuur uit te schakelen.

Volgens gegevens is de hashrate van het netwerk nu gedaald tot 165 EH/s na een piek van 229 EH/s op 1 januari.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Bitcoin breekt uit naar beneden door zijn support niveau

Mark Newton, managing director Fundstrat Global Advisors, merkt op dat $45.655 een belangrijk support niveau was voor Bitcoin.

Nu het is geschonden, lijkt het vlaggenschip van de cryptocurrency op koers te liggen om voor het eerst sinds september 2021 onder het niveau van $ 40.000 te duiken.

De cryptowereld wacht in spanning over wat er gaat gebeuren… Zit je stil of kom je in beweging? De vraag blijft aan jou.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.