In 2017 bereikte Bitcoin een all-time high van $20.000. In 2018 daalde de prijs van de eerste cryptocurrency gemeten in market cap met meer dan 50%. Wat er later gebeurt, trok de aandacht van twee legendarische investeerders, Stan Druckenmiller, oprichter van Duquesne Capital, en Paul Tudor Jones, oprichter van Tudor Investment Corporation.

Druckenmiller heeft interviews gegeven aan verschillende nieuws outlets en analist John Street Capital heeft ze gebundeld via zijn Twitter handle. De legendarische investeerder uitte zijn zorgen over de huidige beleidsoefening van centrale banken over de hele wereld. Hij is van mening dat deze instellingen fiatvaluta “dubieuzer” maken.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!

Voor het eerst onthulde Druckenmiller dat hij tijdens een telefoongesprek met Tudor Jones een feit leerde dat hem van gedachten deed veranderen over Bitcoin en het potentieel van cryptocurrencies om een hedge te worden tegen het inflatoire beleid van centrale banken. Tudor Jones vroeg Druckenmiller het volgende:

“Wist u dat toen Bitcoin van $17.000 naar $3000 ging, dat 86% van de mensen die het op $17.000 bezaten, het nooit hebben verkocht?” Druckenmiller antwoordde: Nou, dit was enorm in mijn gedachten. Dus hier is iets met een eindige voorraad en 86% van de eigenaren zijn religieuze fanatiekelingen.

Deze overtuiging, de diamond hands van Bitcoin-houders en de economische vooruitzichten dwongen Druckenmiller en Tudor Jones te overwegen of ze Bitcoin moesten kopen. Zoals ze later daarna onthulden, werden ze in 2020 BTC-beleggers.

Bitcoin, het nieuwe goud voor jongere generaties

Bitcoin heeft extra kenmerken die de legendarische investeerder gebruikte om het potentieel ervan te meten. Tudor Jones vertelde Druckenmiller dat de cryptocurrency een merk werd na 13 jaar sinds de oprichting. De cryptocurrency bereikte dit zonder marketingteam of een CEO die een dergelijke strategie aanstuurt, het wordt gedreven door houders, het netwerkeffect en de garantie van het beperkte aanbod.

De oprichter van Duquesne Capital heeft slechts van een enkel feit spijt als het op BTC aankomt, zoals veel investeerders, vindt hij dat hij meer had moeten kopen.

Ik probeerde $100M aan $BTC te kopen tegen $6.200. Het kostte me 2 weken om $20M te kopen. Ik kocht het allemaal rond $6.500, denk ik. Toen ben ik gestopt met kopen helaas.

Druckenmiller voegde eraan toe dat er een generatieverschuiving is onder leiding van “kid on the West Coast” en de jongere investeerders. Zij beschouwen Bitcoin zoals Druckenmiller goud zag, een opslagplaats van waarde, een verzekering tegen fiatvaluta’s.

Bitvavo

Bij het vergelijken van Ethereum en Bitcoin, gelooft Druckenmiller dat de laatste het “store of value spel” heeft gewonnen. Hij baseerde zijn mening op 3 punten, BTC heeft een merk dat al zo’n 13 jaar bestaat en een eindige voorraad. De legendarische investeerders beweren dat ETH de “MySpace” van de crypto-industrie zou kunnen worden.

Ik ben iets sceptischer of het zijn positie kan behouden. Het doet me een beetje denken aan MySpace vóór $FB. Of misschien een betere analogie is Yahoo voordat Google kwam. Google was niet veel sneller dan Yahoo, maar dat hoefde ook niet. Het moest alleen een beetje sneller zijn en de rest is geschiedenis.

Hij voorspelt meer waardering voor de prijs van BTC als de Amerikaanse Federal Reserve en haar voorzitter, Jay Powell, “blijven handelen zoals hij heeft gedaan”. Zolang dit zo doorgaat, zullen BTC en Goud wind mee hebben om te blijven stijgen.

Op het moment van schrijven handelt BTC op $36.962 met kleine winsten in de 1-uurs en daggrafiek. In de week- en maandgrafieken heeft BTC respectievelijk een winst van 5,9% en een verlies van 35,9%. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC met bullish momentum in de daily chart. Bron: BTCUSD Tradingview

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).