Waarom Bitcoin nooit groter wordt dan PayPal of Visa

//Waarom Bitcoin nooit groter wordt dan PayPal of Visa

Waarom Bitcoin nooit groter wordt dan PayPal of Visa

Dit jaar markeerde een revolutie en nagenoege teloorgang voor de immens populaire cryptocurrency Bitcoin, maar toonde tevens de impact van de munt op de wereldeconomie aan. Analisten van ARK Invest stellen deze maand dat de waarde van transacties van Bitcoin transactiegigant PayPal heeft overstegen. Maar Bitcoin zal nooit daadwerkelijk groter worden en wel om een simpele reden.

In 2018 was de totale waarde van transacties voor Bitcoin een kaakdroppende $1.3 biljoen dollar. Dat is $1300 miljard dollar aan Bitcoins. De totale waarde van de Bitcoin-handel is daarmee naar schatting zo’n $800 miljard hoger dan die van PayPal, maar dat is slechts de waarde.

Waarschijnlijk dé grootste bottleneck voor praktisch alle cryptomunten (en zeker de Bitcoin) is de zeer beperkte transactiehoeveelheid. Transacties van Bitcoins kunnen door de block size slechts zo’n 4 keer per seconde verwerkt worden (hoewel een theoretische 7 keer per seconde volgens sommige bronnen haalbaar is).

In vergelijking, PayPal verwerkt met gemakt honderden transacties per seconde terwijl creditcardgigant Visa letterlijk gemiddeld 1700 transacties per seconde verwerkt, met een theoretische serversnelheid van tienduizenden transacties per seconde.

Nu, die beperking betekent simpelweg een ding: hoewel de totale verhandelde waarde van valuta via bijvoorbeeld PayPal ondertussen veel lager is dan die van Bitcoin, is het volume van blockchain-gebaseerde transacties niet eens gewaagd aan dat van moneymanagers als PayPal en Visa. Het is immers een aanhoudende discussie in de crypto-wereld: hoe schalen we de handel door de aanhoudende groei van interesse in cryptocurrency op met de beperkingen van de revolutionaire techniek?

Voorlopig zal Bitcoin dus nog moeten dromen over de dag dat het gevestigde transactiemanieren als PayPal en Visa verslaat. Die laatste heeft namelijk een veel hogere transactiesnelheid en haalt transactiewaarden van $8.9 biljoen (in 2016) vergeleken met Bitcoin’s $1.3 biljoen van dit jaar. Kortom, er is nog veel werk aan de winkel voordat Bitcoin een waardige opvolger zou kunnen worden van huidige geld-transfertechnieken.

Bron Apparata

By |2018-09-17T02:20:55+00:00september 17th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie