Bitcoin traders en analisten houden vast aan hun overtuiging dat de prijs van de cryptocurrency in de komende rally minstens $70.000 zal raken.

Aan de basis van hun opwaartse vooruitzichten ligt een klassieke technische indicator. Het patroon wordt Ascending Triangle genoemd en vormt zich wanneer een asset twee of meer stijgende dieptepunten en bijna gelijke hoogtepunten in pairs vormt. De trendlijnen die deze punten verbinden convergeren naarmate de koers stijgt, waardoor het lijkt op een stijgende driehoek.

Vertoond Bitcoin een bullish structuur?

Bitcoin scoort hoog op alle voorwaarden als het gaat om de bevestiging dat het een Ascending Triangle aan het vormen is. De twee maanden oude structuur van de cryptocurrency heeft het ertoe aangezet om niveaus rond $60.000 herhaaldelijk als weerstand te testen. Ondertussen bleef de prijs stijgen terwijl het een stijgende trendlijn als steun behandelde. De enige link die ontbreekt is een uitbraak naar de bovenkant.”Als dit met overtuiging boven de $60.000 breekt, dan staat er niets meer in de weg,” verkondigde een analist op Twitter.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!
Bitcoin bullish triangle structure, as shared by CryptoHornHairs. Source: BTCUSD on TradingView.com
BTCUSD. Bron: Tradingview

De bullish triangle breakouts hebben de neiging om het opwaartse doel van de activa te verschuiven naar een niveau boven de breedste afstand tussen de bovenste en onderste trendlijn. Het toepassen van deze theoretische definities op de grafieken van Bitcoin verzekert dat het in de komende sessies boven $75.000 zou breken. $70.000 blijft een psychologisch weerstandsdoel.

Bitcoin-analist Josh Olszewicz bevestigde dat een uitbraakbeweging de bitcoinprijs richting $75.000 gaat duwen. Daarop zou de cryptocurrency gaan consolideren in het $70.000-75.000 gebied. Ondertussen geeft een andere analist – zij het een pseudoniem – fundamentele katalysatoren die de explosieve bullish move zouden kunnen laten gebeuren.

Coinbase primaire emissie FOMO

Pentoshi, een veel gevolgd Twitter account, merkte op dat de aanstaande directe notering van Coinbase, een in de VS gevestigde cryptocurrency exchange, op Nasdaq, zou dienen als rugwind voor technisch bullish structuren. Naar zijn mening consolideert Bitcoin binnen een Symmetrische Driehoek en andere technische indicator die de bullish voortzettings bias van een actief onderbouwd

Bitcoin symmetrical triangle structure. Source: BTCUSD on TradingView.com
Bron: Tradingview

“CB IPO (Initial Public Offering; Primaire Emissie) is nog 6 dagen weg. BTC aanbod is op nieuw all time dieptepunt. Toch geen aankondigingen van nieuwe holdings,” schreef de onafhankelijke analist.

“Ik heb het gevoel dat veel bedrijven rond die tijd kunnen/zullen aankondigen om te profiteren van het momentum. Gecombineerd met de hype bij Influx van nieuw geld, de CB, moon.” voegde hij eraan toe.

Maar technische indicatoren zijn niet altijd accuraat. Een studie uitgevoerd door Samurai Trading Academy toont aan dat stijgende driehoeken een succespercentage hebben van 72,77 procent. Ondertussen staat de kans dat bitcoin boven zijn symmetrische driehoeksstructuur breekt nog lager op 54,87 procent.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).