Telecom- en mediagigant AT&T uit de VS accepteert nu cryptocurrency voor het online betalen van telefoonrekeningen volgens een officieel persbericht op 23 mei. AT&T verwerkt rekeningen betaald in cryptocurrency met behulp van het crypto betalingsplatform BitPay.

BitPay is een platform dat cryptocurrencies converteert naar fiat en wordt gebruikt door meer dan 20.000 bedrijven. AT & T is naar verluidt de eerste in de Verenigde Staten gevestigde onderneming in de draadloze netwerkindustrie die rekeningbetalingen met BitPay aanbiedt.

Kevin McDorman, vice president van AT & T Communications Finance Business Operations, zei: “We hebben klanten die cryptocurrency gebruiken en we zijn blij dat we ze een manier kunnen bieden om hun rekeningen te betalen met de methode die zij verkiezen.”

Tegen het einde van 2018 kondigde AT & T aan dat het werkte aan een reeks blockchain oplossingen die compatibel zijn met Microsoft Azure en het IBM Blockchain Platform. Het verklaarde doel van de suite is om ‘extra transparantie en verantwoording aan zelfs de meest complexe supply chains’ te bieden voor institutionele klanten op gebieden zoals productie, detailhandel en gezondheidszorg.

AT & T diende ook een octrooiaanvraag in – die in december door het US Patent and Trademark Office (USPTO) werd gepubliceerd – voor een op blockchain gebaseerde “social media history map” waarmee een netwerk zoals AT & T de sociale media transactie data van haar abonnees kon verzamelen ” . Vanaf de toepassing:

“De hierin beschreven platformen kunnen profiteren van de onveranderlijke en permanente aard van blockchain records voor het opslaan en verschaffen van toegang tot gegevens die online transacties vertegenwoordigen die zich voordoen op meerdere sociale media toepassingen.”