Voorzitter Alibaba Jack Ma richt zich op blockchain en contantloze samenleving

//Voorzitter Alibaba Jack Ma richt zich op blockchain en contantloze samenleving

Voorzitter Alibaba Jack Ma richt zich op blockchain en contantloze samenleving

Jack Ma, mede-oprichter en voorzitter van Alibaba (het Chinese equivalent van Amazon.com) en het in China gevestigde fintech-conglomeraat Ant Financial, heeft in een recente toespraak gezegd dat hij speciale aandacht besteedt aan Bitcoin (BTC) en blockchain-technologie, alsmede het potentieel van een samenleving zonder de noodzaak van contant geld.

Ook al houdt Ma nog altijd nauwlettend de fundamentele waarde die Bitcoin en andere belangrijke cryptocurrencies op de markt brengen in de gaten, benadrukte hij dat blockchain-technologie als geheel een sterke innovatie is die een volledig contantloze maatschappij mogelijk zou maken. In een verklaring zegt Ma het volgende:

Ik richt me vooral op een contantloze samenleving en blockchain-technologie. De taak van mij en Alibaba is om voor de wereld een samenleving te creëren waarbij contant geld overbodig wordt. De samenleving kan ervoor zorgen dat iedereen gelijk is, net zoals het ervoor kan zorgen dat iedereen het geld krijgt wat een ieder nodig heeft en ervoor kan zorgen dat dat duurzaam en transparant is. Ik verafschuw corruptie en dat is waarom we een contantloze samenleving nodig hebben.

Tijdens zijn toespraak benadrukte Ma dat hij, ondanks dat hij cryptocurrencies niet heeft afgedaan als betaal- of beleggingsmiddel, niet met zekerheid kan stellen dat Bitcoin genoeg waarde voor de samenleving op kan leveren als een consensus valuta op basis van blockchain-technologie. Hij verklaart:

Bitcoin, het enige wat ik me afvraag is wat voor waarde het heeft voor de samenleving, wat voor dingen zo’n IT-coin nou kan bijdragen. Maar naast Bitcoin, de [blockchain-]technologie op zichzelf is erg sterk.  

De voorliefde van Ant Financial voor blockchain bleek eerder al toen het aangaf de technologie als een van de vijf sleuteltechnologieën die op de lange termijn elke industrie zal domineren te beschouwen.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-10T09:17:36+00:00oktober 10th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie