Voormalig lid van het Europees Parlement Godfrey Bloom heeft zijn eerste bitcoin gekocht. De Britse politicus staat bekend om talrijke controversiële opvattingen, zoals het hele banksysteem oplichterij noemen en de staat een diefstal instituut.

Godfrey Bloom bezit Bitcoin

Godfrey Bloom is een Britse politicus die van 2004 tot 2014 lid was van het Europees Parlement (MEP) voor Yorkshire and the Humber. Hij werd gekozen voor de U.K. Independence Party, maar diende later als Independent. Bloom publiceerde ook zes boeken over militaire geschiedenis en de Oostenrijkse School voor Economie.

De voormalige Europarlementariër staat bekend om zijn onconventionele opvattingen, onder meer door de staat een diefstal instituut te noemen en te zeggen dat de schuldencrisis is veroorzaakt door politici en centrale bankiers. Hij zei zelfs dat het hele banksysteem oplichterij is, net als de opwarming van de aarde. Sommigen noemen hem de ‘Britse Ron Paul’.

Bloom onthulde donderdag in een tweet dat hij zijn eerste bitcoin heeft gekocht. “Ik doe deze week mijn eerste aankopen in bitcoin. Goud en zilver heb ik genoeg ”, schreef hij in reactie op een tweet die zegt: `Als je mensen zou vragen of ze de voorkeur geven aan $ 800 of 800 bitcoin, zouden veel van hen de dollars kiezen. We zijn nog vroeg. “

Op het moment van schrijven heeft Bloom 682 reacties ontvangen voor zijn bitcoin buy-tweet, die 2,8k keer is geliked en 495 keer geretweet.

Met een overweldigend aantal reacties van de crypto gemeenschap, volgde de 70-jarige voormalige MEP vrijdag met een nieuwe tweet. “Ik heb een zeer significante reactie gehad op mijn bitcoin-tweet. Dus een update. Ik herzie bitcoin dit weekend om genoeg te weten om te begrijpen wat ik niet weet. Het is mijn doel om mijn ervaring te delen met andere oudjes die graag willen diversifiëren vanuit fiat-valuta’s. “

Hieronder staat een video waarin Bloom het Europees Parlement in 2013 informeerde waarom hij denkt dat het hele banksysteem oplichterij is. Behalve dat hij parlementsleden vertelde dat ze het concept van bankieren niet begrepen, zei hij dat bankiers, centrale bankiers en politici naar de gevangenis moesten worden gestuurd wegens diefstal van belastingbetalers.

Deze week was niet de eerste keer dat Bloom over bitcoin sprak. “Ik ben geen anti-bitcoin. Gewoon een oude gozer die meer op zijn gemak is met goud, ”reageerde hij op een tweet waarin hij hem aanspoorde om in mei in bitcoin te komen. Bloom is al lang een goudinvesteerder. “Ik kocht goud sinds Gordon Brown het in de jaren negentig voor ongeveer $ 250 per ounce verkocht. Ik heb het verzameld en opgeslagen in een kluisje in Londen. Af en toe verkoop ik een beetje voor $ 1550 per ounce, ”vertelde hij vorig jaar september.

Omdat Bloom er eerder op stond dat hij niet op zijn gemak was met bitcoin, gingen sommige mensen ervan uit dat hij deze week van gedachten was veranderd toen hij voor het eerst BTC begon te kopen. De Britse politicus verduidelijkte echter dat hij de cryptocurrency had gekocht om zijn investeringen te diversifiëren. “Verwar portfolio diversificatie niet met het veranderen van mijn mening over wat dan ook”, bevestigde hij. Verder gaf hij in reactie op een andere tweet aan Ethereum en Decentralized Finanace (Defi) niet te vergeten in zijn onderzoek.