Een nieuw onderzoek van crowdsourcing-inzichtenplatform Premise heeft de perceptie van digitale valuta in verschillende landen belicht, waarbij een aanzienlijk aantal mensen de voorkeur geeft aan Bitcoin boven lokale valuta.

In een persverklaring geeft Premise aan dat 41% van de respondenten Bitcoin betrouwbaarder vindt dan lokale munteenheden. Deze bevinding wijst erop dat de voorstanders de Bitcoin tot wettig betaalmiddel willen uitroepen.

Begin direct! Maak een account

Bovendien vindt 33% van de respondenten BTC veiliger dan hun lokale munt, vooral dankzij het gedecentraliseerde aspect van de blockchaintechnologie.

Opmerkelijk in de enquête is ook de status van Bitcoin als betaalmiddel. 23% gaf aan dat ze via het Premise-platform betalingen in Bitcoin hebben ontvangen, terwijl 46% aangaf deze te hebben omgezet in de lokale valuta.

Interessant is dat 26% van de respondenten aangaf dat ze liever Bitcoin gebruiken dan hun lokale valuta. Dit komt in een jaar waarin de Bitcoin een enorme waardestijging heeft doorgemaakt, een nieuwe recordprijs heeft bereikt en El Salvador de Bitcoin tot wettig betaalmiddel heeft verklaard.

Bijna de helft van de respondenten bezit Bitcoin

Bijna de helft van de respondenten, 41%, houdt vast aan zijn Bitcoin, mogelijk met de bedoeling deze te gelde te maken wanneer de waarde stijgt. Vermeldenswaard is dat activa zoals Bitcoin en Ethereum het potentieel hebben om in waarde te stijgen nu de traditionele financiële sector worstelt om overeind te blijven.

Het onderzoek, dat liep vanaf 30 augustus, heeft tot nu toe 11.000 deelnemers in 76 landen ondervraagd. Bovendien heeft Premise verklaard dat het door zal gaan met het onderzoek om het verschil tussen digitale valuta en fiat valuta te bepalen.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

De onderzoekers wezen erop dat Bitcoin wellicht een hogere hand heeft omdat een aanzienlijk deel van de wereldbevolking geen bank heeft.

In de studie wordt verder erkend dat nu cryptocurrencies opkomen als een mogelijk alternatief voor fiatvaluta, de meeste mensen ze steeds meer zien als een investeringsmogelijkheid. De studie wees op de recente opkomst van altcoins zoals Dogecoin als tokens die een kans bieden op hoge rendementen.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.