Onzekerheid op het gebied van regelgeving kan de oorzaak zijn van nog meer vertragingen bij de goedkeuring van langverwachte, Bitcoin exchange traded producten.

Beleggers in crypto-activa kunnen langer moeten wachten op een Bitcoin-futures-exchange traded product volgens Todd Rosenbluth, de senior directeur van ETF- en beleggingsfondsenonderzoek bij onderzoeksbureau CFRA.

In een toespraak op CNBC’s “ETF Edge” op 12 oktober verklaarde Rosenbluth dat, hoewel een Bitcoin futures product waarschijnlijk de eerste crypto ETF zal zijn die goedkeuring krijgt, hij waarschuwde dat de huidige vertroebelde regelgevende situatie verdere vertragingen zou kunnen veroorzaken.

Er zijn meer dan 20 op crypto-activa gebaseerde exchange-traded producten die wachten op goedkeuring van de Securities and Exchange Commission, en de toezichthouder heeft er nog geen goedgekeurd, in plaats daarvan schopt hij de kan meerdere keren op de weg.

De onderzoeker suggereerde dat de regelgevers zouden kunnen wachten tot al deze producten hun doelen hebben bereikt, zodat ze tegelijkertijd kunnen worden goedgekeurd om een “first-mover advantage” te voorkomen, voordat hij eraan toevoegde:

“Het is mogelijk – in feite denken we dat het waarschijnlijk is – dat we uitstel gaan zien van een Bitcoin futures ETF tot 2022, totdat de regelgevende omgeving duidelijker is.”

Van Eck Associates CEO, Jan van Eck, merkte op dat de primaire zorg voor de SEC de discrepantie is tussen de werkelijke Bitcoin-prijzen en de prijs van het futures-contract, naast de mogelijkheid dat fondsen te groot worden.

Wanneer er een Bitcoin rally is, kunnen futures strategieën onderpresteren met maar liefst 20% per jaar, verklaarde hij voordat hij toevoegde “de SEC wil enig zicht hebben op de onderliggende Bitcoin markten.”

Van Eck suggereerde ook dat de toezichthouder meer controle moet krijgen over de handel in crypto’s, wat het lijkt te proberen met zijn recente dreigementen tegen Coinbase en het stablecoin-leningsproduct van de beurs. Andere populaire handelsplatforms zoals Robinhood zijn al gereguleerd en geregistreerd als broker-dealers.

Bitvavo

Elke speculatie over een mogelijke vertraging zou de Bitcoin-prijs kunnen raken, omdat analisten hadden gesuggereerd dat grote beleggers BTC zouden kunnen opkopen in afwachting van een ETF-goedkeuring deze maand. Het activum is de afgelopen twee weken met 37,5% gestegen tot een lokale top van 58.000 dollar op 12 oktober, maar meer regelgevend uitstel zou het huidige marktmomentum kunnen ondermijnen.

Bloomberg senior ETF-analist Eric Balchunas is er nog steeds van overtuigd dat er 75% kans is dat een ETF deze maand zal worden goedgekeurd.

Eerder deze maand verlengde de SEC de deadline van vier BTC ETF’s – de Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund, WisdomTree Bitcoin Trust, en Kryptoin Bitcoin ETF – met 45 dagen.

In september werd Van Eck’s fysiek gedekte Bitcoin ETF voor de tweede keer dit jaar uitgesteld met een beslissingsdatum vastgesteld op 14 november door de SEC.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.