Prominente crypto-analist en DataDash oprichter Nicholas Merten gelooft dat Bitcoin in deze huidige hoogconjunctuur kan stijgen tot $ 200.000.

In een recente aflevering van DataDash merkt Merten op dat de marktkapitalisatie voor zowel DeFi als cryptocurrencies relatief klein is in vergelijking met de rest van de wereldmarkten, met nog veel ruimte om uit te breiden.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

“[De marktkapitalisatie van cryptocurrency is] $ 346 miljard. Niet zo veel. De wereldwijde vastgoedmarkten zijn honderden triljoenen dollars. Als je het hebt over schatkistmarkten: Amerikaanse staatsobligaties zijn tientallen triljoenen dollars, wereldwijde obligaties voor overheden zijn meer dan honderd triljoen dollar, en aandelenmarkten zijn meer dan honderd triljoen dollars. Je snapt de kern. “

Merten ziet Bitcoin ook als iets dat duidelijk alle basiswetten van de economie volgt, zoals vraag en aanbod, en het gemakkelijk te begrijpen verhaal heeft dat het een winkel van waarde is.

“Ik denk dat Bitcoin het goed gaat doen, omdat de economie van Bitcoin volkomen logisch is. Het verhaal is er van een opslag van waarde. Maar het belangrijkste is dat de instroom- en uitstroom economie hier een rol speelt, dus we hebben de halving gebeurtenis die de uitgifte van voorraad vermindert en daarnaast hebben we ook mensen die Bitcoin in een recordtempo verzamelen. “

Omdat veel Bitcoin-handelaren het gebruiken als een indicator voor toekomstige prijsactie, verwees Merten ook naar het stock-to-flow-model (S2F) als bewijs van een mogelijke explosie tot $ 200.000.

“Als we kijken naar de laatste cyclus van de voorraad naar de stroom, dan zullen we ons realiseren dat na de halving, die hier in de zomer van 2016 is begonnen, de reële waarde van Bitcoin daadwerkelijk is gestegen in juli 2017, dit in feite waar de markt het had moeten overtreffen, ongeveer $ 5.000. Het had binnen een jaar na de halvering in juli 2017 zijn top moeten bereiken.

Maar dat gebeurde niet. Wat er gebeurde, was dat we hier een vertraagde reactie hadden en wat er gebeurde, was dat we in oktober 2017 daadwerkelijk op het bereik van de reële waarde kwamen en vervolgens massaal voorbijschoten, net als hier voor het stock-to-flow-model, richting $ 20.000.

Volgens Merten suggereert de vertraagde reactie van Bitcoin op de tijdlijn, zoals voorspeld door het S2F-model, dat BTC waarschijnlijk een uitgebreide cyclus zal doormaken waarin het potentieel ver boven het doel van het model van $ 100.000 kan uitkomen.

“Ik denk dat dit ons het bereik geeft om mogelijk meer dan $ 100.000 te gaan zien. Misschien zelfs richting $ 150.000 – $ 200.000.”

Video van Nicholas Merten