Voetbalclub Avaí Futebole Clube zoekt investeerders via crypto-token

//Voetbalclub Avaí Futebole Clube zoekt investeerders via crypto-token

Voetbalclub Avaí Futebole Clube zoekt investeerders via crypto-token

De Braziliaanse voetbalclub Avaí Futebole Clube is zoekt investeerders voor een investering van $20 miljoen (€17.1 miljoen) in het team. Dit willen ze gaan waarmaken door een eigen cryptocurrency-token uit te geven. 

Digitaal ecosysteem

De Braziliaanse voetbalclub speelt momenteel in de Serie B. Afgelopen week hebben zij aangekondigd dat ze hun eigen cryptocurrency gaat uitbrengen. Hiermee willen ze een digitaal ecosysteem ontwikkelen voor de fans van de club. Zo kunnen de fans o.a. merchandise of voetbaltickets van de club kopen met de cryptocurrency. Met de inkomsten van deze investering en van de cryptocurrency wil het team zich kwalificeren voor het hoogste niveau in Brazilië, de Serie A. De club wil 20.46 miljoen crypto-tokens verkopen tegen een waarde van $1 (€0.86) per stuk, waarbij de club van plan is om 7% van deze tokens (1.54 miljoen tokens) zelf te houden.

Om de token-verkoop mogelijk te maken werkt het voetbalteam samen met SportyCo en Blackbridge Sports. De uitverkoop staat gepland voor 3 oktober 2018.

Wereldwijde fanbase

Volgens de huidige directeur van het team richten ze met het uitgeven van deze Initial Coin Offering (ICO) op de wereldwijde fanbase van het team. Volgens de directeur willen ze door middel van de ICO tot de Serie A toetreden en in aanmerking komen voor de ‘Copa Libertadores’. Avaí Futebole Clube is hiermee niet de eerste voetbalclub die een ICO uitgeeft. Eerder deze week werd namelijk bekend dat voetbalclub Paris Saint-Germain ook een ICO gaat uitgeven.

Mininum bedrag

De voetbalclub wil een minimum bedrag van $8 miljoen (€6.9 miljoen) ophalen met de investering. Als deze drempel vervolgens niet wordt gehaald zullen alle investeringen worden geretourneerd.

Bron Newsbit

By |2018-09-14T08:24:17+00:00september 14th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie