• Crypto “heeft het recht om te bestaan”, zegt Poetin in CNBC-interview
  • VS overweegt nieuwe regelgeving na Chinese hardhandig optreden

De Russische president Vladimir Poetin heeft aangegeven dat hij cryptocurrencies tolereert, terwijl die wereldwijd steeds kritischer worden bekeken door toezichthouders, uit vrees dat ze kunnen worden gebruikt voor het witwassen van geld en criminele activiteiten.

Cryptocurrency “heeft het recht om te bestaan en kan worden gebruikt als betaalmiddel,” zei Poetin in een interview met CNBC dat donderdag op de website van het Kremlin werd geplaatst. Toch waarschuwde hij dat het nog te vroeg was om te praten over het gebruik van digitale valuta voor de handel in olie en andere grondstoffen die het grootste deel van de Russische export vormen.

Rusland heeft alternatieven gezocht voor de handel in dollars sinds het in 2014 sancties kreeg opgelegd na de annexatie van de Krim en Poetin beschuldigt de VS ervan zijn munt als wapen te gebruiken. Voorstanders van crypto’s beweren dat gedecentraliseerd geld uiteindelijk fiat valuta’s van centrale banken gaat vervangen.

Bitvavo

De Bank van Rusland heeft investeerders herhaaldelijk gewaarschuwd dat de cryptomarkt extreem volatiel is, en dat digitale valuta niet mogen worden gebruikt als betaalmiddel in het binnenland. Er zijn echter geen plannen voor een algeheel verbod, vergelijkbaar met dat van China, zei viceminister van Financiën Alexei Moiseev deze week, volgens Interfax.

Poetins tolerantie voor cryptocurrency komt op een moment dat het Witte Huis overweegt een breed initiatief te lanceren om het cryptobeleid in de regering van president Joe Biden te herzien en te coördineren, wat zou kunnen leiden tot nieuwe regelgeving. China heeft dit jaar hard opgetreden tegen de industrie en in september alle crypto transacties verboden.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.