In een recent interview bevestigde de medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, zijn gedachten over Bitcoin SV. Hij noemde de Bitcoin Cash fork onbetwist een oplichterij, maar hij maakte zich ook zorgen over de acties van Binance tegen de controversiële kloon.

Vitalik Buterin ging onlangs samen met Youtuber Harcore Crypto zitten om zijn mening te geven over de recente controverse rond Bitcoin SV (BSV). Hij liet weinig ruimte voor verwarring over hoe hij zich echt voelde en verwees daarbij naar Bitcoin SV als een “complete oplichterij.” Als het echter in een grotere context wordt beschouwd, wordt het beeld gecompliceerder.

Buterin, BSV en Binance

Al in april volgde een controverse rond doxxing (publiceren gegevens) bedreigingen tegen een Twitter-gebruiker die bekend staat als HodlNaut door BSV oprichter Craig Wraight. De controverse greep de crypto gemeenschap en leidde tot Changpeng Zhao, de oprichter van Binance, deze nam een ​​gedurfde stap en schakelde BSV uit van zijn platform.

Een groot deel van de cryptocurrency ruimte was enthousiast over deze acties. Buterin, echter, zegt dat het aantoonde dat Binance momenteel te veel macht heeft. Volgens Buterin: “Er zijn argumenten voor, maar dan is er ook een argument dat dit een gecentraliseerde exchange is die veel macht uitoefent.”

Exchanges en invloed

Het is geen verrassing dat exchages enkele van de meest invloedrijke spelers in de cryptocurrency ruimte zijn geworden. Niet alleen zijn ze verantwoordelijk voor het verschaffen van liquiditeit voor de markt, maar velen hosten nu hun eigen Initial Exchange Offerings (IEO’s). Dat geeft een exchange een enorme hoeveelheid macht, aangezien ze kiezen welke munt er wordt vermeld (en waarschijnlijk gepompt).

De hele operatie is op zijn best schimmig. Binance lijkt misschien de redder in deze situatie door een duidelijke zwendel zoals Bitcoin SV te verwijderen, maar het wijst op een dieper probleem – gecentraliseerde exchanges hebben te veel macht. Uiteindelijk toont het dat de cryptocurrency markt Binance nodig had om het te redden van Bitcoin SV.

Geloof jij dat Binance teveel macht over de markt heeft? Laat ons je mening weten in de reacties.