Facebook is erin geslaagd om grote namen te lokken om zijn cryptocurrency inspanningen te ondersteunen. Volgens een rapport in de Wall Street Journal zijn betalingsreuzen Visa en Mastercard naast PayPal en Uber allemaal op de crypto trein van Mark Zuckerberg gesprongen. Ze gaan elk $ 10 miljoen in het project gieten voor de mogelijkheid deel uit te maken van de bestuursstructuur van de nieuwe cryptocurrency. Ze hebben zelfs een naam en zullen deel uitmaken van wat Facebook de Libra Association noemt in een knipoog naar de codenaam van het cryptoproject.

Het is begrijpelijk waarom betaalbedrijven bij Facebook willen slijmen, omdat de social media gigant inbreuk gaat maken op hen doel. En het is niet schokkend dat ze gaan zoeken naar een manier om deel te nemen aan de crypto ruimte. Ze hebben ervoor gekozen om een ​​technologie beest te volgen met een enorme hoeveelheid controle over gebruikersgegevens, wat de antithese is van gedecentraliseerde cryptocurrencies en de blockchain. Hoewel Facebook naar verluidt zijn social media platform van Libra gaat scheiden neemt de wereld het woord van Mark Zuckerberg niet serieus? Zoals al eerder gezegd, maar blijf herhalen – een zebra verandert de strepen niet.

Facebook en betalingsproviders

Er is veel ondersteuning voor Facebook in het crypto ecosysteem vanwege het potentieel om bewustzijn naar de massa’s te brengen, oftewel 2 miljard gebruikers. Helaas bestaat er ook een risico dat Project Libra niets anders vertegenwoordigt dan de blinde die de blinde leidt, die allemaal uiteindelijk in een greppel vallen. Mark Zuckerberg bevindt zich midden in een schandaal over de privacy waarvan de proporties blijven escaleren. Investeringsfondsen zoals de S & P ESG schoppen zelfs de voorraad van Facebook van maatschappelijk verantwoorde fondsen vanwege “verschillende privacy kwesties, waaronder een gebrek aan transparantie over waarom Facebook bepaalde gebruikersinformatie verzamelt en deelt.” Waarom gaan Visa, Mastercard, Uber en PayPal in zee met een bedrijf waar deze problemen nog steeds spelen?

Bitcoin bull en Galaxy Digital CEO Michael Novogratz heeft gezegd dat Facebook “enorm belangrijk is voor het ecosysteem.” Aan de andere kant van de medaille, vertelde ShapeShift CEO Erik Voorhees aan Bloomberg dat de “legitimiteit van crypto niet komt van enige goedkeuring van welke groep dan ook. Of het nu mensen van een bank of van een regering zijn of wie dan ook. “

Dus je kan zeggen dat de respons gemengd is. Decentralisatie argumenten terzijde, sommige mensen vertrouwen Facebook gewoon niet met hun geld. Zoals een Twitter-lid verklaarde:

“Facebook begint in de crypto? Ze zijn al incompetent in het geheel van het verzorgen van persoonlijke gegevens, maar laten we het hen ook toestaan ​​om voor een deel van onze financiën te zorgen. “

Precies. Als een gebruiker zich zo voelt, is de kans groot dat er veel meer zijn met dezelfde angst. Als het Amerikaanse bedrijfsleven zijn plaats in deze industrie wil vinden kunnen ze beter de steun toevoegen voor enkele van de leidende cryptocurrencies die de weg hebben geëffend voor decentralisatie zonder het vertrouwen van iemand in gevaar te brengen.