Dit zou de toetredingsdrempel voor het gebruik van stablecoin aanzienlijk kunnen verlagen. Visa werkt samen met blockchain servicebedrijf Circle om USD Coin (USDC) stablecoin transacties compatibel te maken met bepaalde creditcards.

“Nadat Circle zelf is afgestudeerd aan het Fast Track-programma van Visa, waarschijnlijk ergens volgend jaar, gaat Visa een creditcard uitgeven waarmee bedrijven USDC-betalingen rechtstreeks kunnen verzenden en ontvangen van elk bedrijf dat de kaart gebruikt”, aldus een Forbes-artikel op woensdag.

Cuy Sheffield, Visa’s hoofd van crypto, vertelde Forbes:

“Dit wordt de eerste bedrijfskaart waarmee bedrijven een saldo van USDC kunnen uitgeven.”

Onderweg gaat de samenwerking USDC transacties tussen grensoverschrijdende Visa vriendelijke bedrijven vergemakkelijken. De betalingsgigant heeft dinsdag ook een deal met BlockFi onthuld die een creditcard op de markt zal brengen die beloningspunten in Bitcoin (BTC) uitbetaalt.

Vijfentwintig portefeuille verstrekkers zijn de afgelopen dagen op het Fast Track-plan van de kaartaanbieder gesprongen en hebben de weg geëffend voor de USDC-verhuizing van Visa, merkte Forbes op.

Sheffield stelde:

“We blijven Visa beschouwen als een netwerk van netwerken […] Blockchain-netwerken en stabiele munten, zoals USDC zijn slechts extra netwerken. We denken dus dat Visa een aanzienlijke waarde kan bieden aan onze klanten, waardoor ze er toegang toe hebben en ze bij onze handelaren kunnen uitgeven. “

De acceptatie van crypto’s is aanzienlijk gestegen in 2020, van PayPal die digitale activa op zijn platform lanceert tot grote Bitcoin-aankopen door grote reguliere financiële spelers.

Eerder dit jaar kreeg Coinbase mogelijkheden voor het uitgeven van betaalkaarten door toe te treden tot de belangrijkste ledenlijst van Visa.