Vergeet de ETF’s, via deze Zweedse techbeurs is deelname in een bitcoin indexfonds al langer mogelijk

//Vergeet de ETF’s, via deze Zweedse techbeurs is deelname in een bitcoin indexfonds al langer mogelijk

Vergeet de ETF’s, via deze Zweedse techbeurs is deelname in een bitcoin indexfonds al langer mogelijk

De cryptmarkt is redelijk in zwang van het nieuws rond de negen indexfondsen die de Amerikaanse derivatenbeurs CBOE wil gaan aanbieden. In Europa bestaat al sinds de mogelijkheid om in een indexfonds te participeren, bij de Nasdaq Stockholm om precies te zijn.

‘Aandeel’ in bitcoin

Nieuw is dat beleggers nu ook met dollars kunnen participeren in deze zogenaamde  “bitcoin exchange traded notes” (ETN). Deze waardepapieren worden aangeboden door CoinShares en is gereguleerd in Zweden. Er worden 20 miljoen stuks aangeboden, de huidige prijs van dit ‘aandeel’ is 31 dollar per stuk.
De naam van het fonds luidt Bitcoin Tracker One (CXBTF), een vergelijkbaar product wordt voor ethereum aangeboden.

Instappen met dollars

De ceo van CoinShares, Ryan Radloff zegt tegen persbureau Bloomberg: “Voorheen was ons product alleen beschikbaar in Zweedse Kronen of euro, maar nu kunnen ook Amerikanen of andere beleggers instappen met dollars. We zien dit als een grote overwinning van bitcoin gezien het huidige regime van de Amerikaanse autoriteiten.”

@CoinSharesCo buys #BTC with each share issuance, which means this ETN functions similarly to an ETF despite differences in structure. See excerpt from their Factsheet… Hence, as shares rise/AUM grows, $CXBTF is buying Bitcoin. pic.twitter.com/pjv7COUDoh

— Thomas Lee (@fundstrat) 15 augustus 2018

Nasdaq Stockholm

Sinds 2015 is het fonds genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en wordt deze aangeboden door de XBT Provider AB, een dochteronderneming van CoinShares. Er zit al meer dan één miljard dollar in het fonds. Een van de investeerders is Mark Cuban, een bekende crypto-investeerder en eigenaar van onder meer basketbalclub de Dallas Mavericks.

Bronnen: Bloomberg / Daily Hodl

Advertisements

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-08-17T09:02:09+00:00augustus 17th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie