Verge of afgekort XVG is een privacy georiënteerde cryptocurrency geïntroduceerd in oktober 2014, het is daarmee een van de eerste anonieme cryptocurrency. In het begin heette de munt nog DogeCoinDark. De ontwikkelaar streefde er naar om een leuke anonieme Dogecoin gebaseerde (fork off) munt met verbeterde privacy functies te maken. In februari 2016 heeft het team achter DogeCoinDark besloten om de munt te hernoemen en verder te werken aan het verbeteren van de cryptocurrency onder zijn nieuwe naam Verge.

Verge (XVG) kopen op Binance

Verge (XVG) met iDEAL kopen op LiteBit (tijdelijk niet beschikbaar)

Verge (XVG) kopen op YoBit

Hoe verschilt Verge (XVG) met andere munten?

Verge onderscheid zich van andere munten door verbeterde privacy functies toe te voegen, zoals het gebruik van anonimiteit gerichte netwerken als Tor of i2P die geïntegreerd worden in de wallet middels het Wraith Protocol. Tor en i2P kunnen beide gebruikt worden bij het versturen en ontvangen van Verge, wat betekent dat IP-adres informatie, mac adres en transactiegegevens niet kunnen lekken naar de server waar de client aan verbind. De Verge Electrum Wallet heeft ook multi-signature support, dit betekent dat transacties meer dan een private key kunnen vereisen. Standaard transacties hebben slechts een key nodig, maar als extra beveiliging kunnen gebruikers kiezen voor multisignature gebaseerde transacties. Anonimiteit is vele malen beter dan bijvoorbeeld Monero en PIVX waar IP adres nog altijd opgeslagen wordt.

Verge

Daarnaast ondersteunt Verge meerdere mining algoritmes. Dit betekent dat personen met verschillende soorten mining apparatuur in staat zijn om Verge te mine, wat meer veiligheid betekent door decentralisatie en een eerlijker verdeling van munten onder de miners van Verge. Het is ook een van de weinige cryptocurrencies die vijf verschillende hashing algoritmes ondersteund: Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl en blake2s. Verge maakt gebruik van een proof-of-work consensus mechanisme, net als Bitcoin, en heeft een block tijd van 30 seconden.

Verge (XVG) hype

Doordat de coin op twitter werd gezet door John McAfee kreeg deze een enorme boost. Helaas is McAfee helemaal doorgeslagen met het posten van coins en pump en dumpen waardoor niemand hem meer serieus neemt. Zo zijn er ook geruchten dat McAfee Verge heeft gechanteerd heeft en negatief nieuws heeft gepost en zijn positieve comments over Verge ingetrokken. Initieel claimde hij dat Verge 5 tot 15 dollar kon worden en later was het weer 0.15 dollar. Daarna kwam de hele ophef over het vertrekken / niet meer actief zijn van de lead developer Sunerok gestart door de lead marketeer die ontslagen was. Verge kelderde enorm met dit nieuws en er werd een wallet ontdekt die enorm veel XVG bezat. Het begon allemaal op een grote pump en dump te lijken met nieuws manipulatie om de koers omlaag te krijgen en de mogelijkheid te hebben om bij te kopen. XVG kwam tot een koers richting de 0.30 cent en kelderde weer terug naar rond de 0.10 cent.

XVG heeft het de laatste tijd zwaar te voortduren gehad met al het nieuws, zo is er ook enorm veel gespeculeerd over het wel of niet uitkomen van het Wraith Protocol. Met het Wraith Protocol is het mogelijk totaal anonieme transacties te doen via TOR network dat maakt XVG echt onderscheidend van Monero en PIVX.

Verge (XVG) toekomst met Wraith Protocol

Gelukkig is op 1 januari 2018 het Wraith Protocol gelanceerd, maar de koersen zijn nog niet direct tot eenzame hoogte gestegen. XVG is wel een enorm sterke currency om onder de huidige omstandigheden nog staande te blijven en zelfs stijging te bewerkstelligen. Mijn mening over XVG blijft onveranderd. Privacy georiënteerde cryptocurrency gaan straks veel aandacht krijgen wanneer mainstream helemaal in cryptocurrency gaat. Het belang ervan wordt steeds duidelijker en op dat moment wordt XVG een enorm interessante coin. Privacy gerichte transacties zijn niet alleen belangrijk voor criminelen of terroristen, maar denk ook aan bedrijven of mensen die bang zijn voor hackers. In de Blockchain is veel zichtbaar en het is enkel pseudoanoniem waardoor een slimme hacker transacties kan volgen en veel informatie kan achterhalen. Bij XVG is dit onmogelijk en dat is een belangrijk eigenschap die mij doet geloven dat de koers medio dit jaar makkelijk boven een dollar kan zijn. Tot nu toe is XVG erg gepumpt natuurlijk en op dit moment begin de coin aan een natuurlijk groei. Wanneer het vertrouwen weer terug is en het hypenieuws langzaam weg gaat kan het stijgen gaan beginnen. Zorg dat je de XVG geldtrein niet mis loopt!

Verge Wraith Protocol