Satoshi Nakamoto’s uitvinding van de Bitcoin is ongetwijfeld een van de meest ingrijpende uitvindingen van de 21e eeuw.
Door de allesomvattende aard van zijn uitvinding hebben mensen voor hem gepleit dat hij een Nobelprijs verdient.
Zijn mysterieuze aard en strenge regels kunnen een deuk in zijn kansen op de Nobelprijs slaan.
In zijn testament heeft Alfred Nobel de Nobelprijs in het leven geroepen, die wordt beschouwd als een van de hoogste prestaties die een mens op een bepaald vakgebied kan leveren. De prijs wordt toegekend “aan hen die in het voorafgaande jaar het grootste nut voor de mensheid hebben gehad”. Dit roept de vraag op of Satoshi Nakamoto een Nobelprijs verdient of niet.

Geef Satoshi een Nobelprijs!

Satoshi Nakamoto’s uitvinding van Bitcoin heeft de hele financiële sector opgeschud en tot op de dag van vandaag zijn de echo’s van die ene daad nog steeds over de hele wereld voelbaar. De uitvinding van Bitcoin in 2009 bracht een industrie van 2 biljoen dollar voort die de manier waarop we geld zien veranderde door de noodzaak van tussenpersonen te elimineren. Sectoren als kunst, handel en onderwijs hebben allemaal gebruik gemaakt van deze technologie, waardoor er stemmen opgingen om de grondlegger van deze revolutionaire technologie een Nobelprijs toe te kennen.

Volgens Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, verdient de oprichter van Bitcoin “een Nobelprijs voor de Economie voor de uitvinding van Bitcoin, gevolgd door de Nobelprijs voor de Vrede voor de uitvinding van een monetair systeem dat niet berust op de dreiging van geweld”.

Bitvavo

Een van de hoekstenen voor de prijs is dat individuen het “grootste voordeel voor de mensheid” moeten hebben opgeleverd en de massale adoptie van Bitcoin en blockchain-technologie voldoet aan de criteria voor de Nobelprijs voor de Economie. De eis voor de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede is gebaseerd op het feit dat bitcoin als valuta geen geweld vereist voor adoptie. De geschiedenis is bezaaid met gevallen waarin fiatvaluta tot oorlogen leidden en de voortdurende dreiging van oorlog onheilspellend op de achtergrond opdoemde.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goed rendement kan worden behaald. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen.

Wordt lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen.

Lees hier meer Cryptocurrency nieuws.