Is de koers van bitcoin eindelijk van koers veranderd, na de eerste week in het groen te hebben afgesloten na 9 opeenvolgende weken in het rood?

Na negen opeenvolgende weken waarin de koers lager sloot dan de voorgaande week, slaagde bitcoin er eindelijk in om deze negatieve trend te doorbreken en markeerde zijn eerste groene weekkaars sinds eind maart. Dit kwam terwijl de asset in de afgelopen 12 uur naar en voorbij $30.000 sprong.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

BTC’s eerste wekelijkse groene candle sinds maart

Het was eind maart toen het landschap rond de primaire cryptocurrency aanzienlijk meer bullish leek. Op dat moment had bitcoin in twee weken tijd meer dan $10.000 toegevoegd en leek klaar om de felbegeerde $50.000-lijn uit te dagen. Echter, wat volgde was precies het tegenovergestelde.

In plaats van verder naar het noorden te gaan, begon BTC terug te krabbelen, soms geleidelijker, soms gewelddadiger. Weken later evenaarde het een negatief record in termen van opeenvolgende week candles gesloten in het rood (6). De streak ging echter door, en bitcoin zag zijn 9e dergelijke candle op rij vorige week.

De afgelopen zeven dagen waren positiever, want BTC piekte halverwege de week zelfs boven $32.000. Ondanks dat het daar faalde en terugkeerde onder $30.000, slaagde de cryptocurrency er toch in om de week af te sluiten boven $29.250 (de slotkoers aan het einde van vorige week). Als zodanig zag het zijn eerste wekelijkse groene candle sinds 21 maart.

Slechts enkele uren daarna nam de situatie een nieuwe wending ten goede toen BTC boven de $30.000 sprong en nu zelfs boven de $31.000 zit.

BTCUSD. Source: TradingView
BTCUSD. Bron: TradingView
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is banner-Handleiding-bitcoinsiders-N.png
Leer alles over Crypto en NFT’s met deze handleidingen

Is het ergste voorbij?

Toen bitcoin op een gegeven moment in twee maanden tijd meer dan $20.000 verloor, begonnen veel analisten in de gemeenschap te speculeren over de vraag of de asset eindelijk zijn lokale bodem had gevonden. De laatste dergelijke discussies, zoals gisteren gemeld door CryptoPotato, hadden betrekking op de capitulatie fase, die volgens CryptoQuant, investeerders grote delen van hun BTC holdings heeft zien dumpen.

De analisten voerden aan dat de markten de neiging hebben om in dergelijke omstandigheden de bodem te bereiken wanneer beleggers hun activa hebben afgestoten, zelfs met verlies. “In bearmarkten markeert de capitulatie van langetermijnhouders meestal een meerjarige bodem,” voegden ze eraan toe.

Niettemin waarschuwde CryptoQuant dat deze sell-off weken of zelfs maanden zou kunnen duren om te eindigen en niet een eenmalig iets zou zijn.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.