Venezuela lanceert nieuwe valuta gekoppeld aan cryptomunt

//Venezuela lanceert nieuwe valuta gekoppeld aan cryptomunt

Venezuela lanceert nieuwe valuta gekoppeld aan cryptomunt

Nicolás Maduro, president van Venezuela, lanceert de nieuwe valuta van zijn land op 20 augustus. De petrodollar wordt ondersteund door een cryptmunt. Dat meldt het lokale Telesur. Het land in Zuid-Amerika ligt compleet overhoop doordat de huidige munt enorm in waarde daalt, elke dag een stukje meer. De president van het land gaat daarom de Bolivar Fuerte (VEF) vervangen voor een nieuwe.

Bolívar Soberano en Petro

De nieuwe munt draagt de naam Bolívar Soberano, wat zoveel betekent als ‘soevereine Bolivar’. Deze nieuwe munt is anders dan de huidige valuta van het land. Allereerst worden er vijf nulletjes minder gedrukt op de biljetten. Maar het meest bijzondere is het feit dat de Bolívar Soberano gekoppeld is aan de Petro cryptocurrency. Deze cryptomunt is op zijn beurt weer gekoppeld aan de olieo van het land. De Petro is begin dit jaar al gelanceerd. Het land hoopt er zo langzaam weer bovenop te komen, mede door een stabiele(re)  munt.

Maduro

Maduro zegt dat hij met deze nieuwe munt de economie van het land weer in de goede richting wil duwen. Grote vraag is natuurlijk of daar een nieuwe munt (al dan niet een cryptomunt) bij kan helpen. Volgens de president helpt de maatregel onder andere tegen inflatie en het tekort aan contant geld. Wetgever van de oppositie, Angel Alvarado is tegenover CNBC kritisch: “Een paar nullen van het geld afhalen maakt helemaal niks beter.”

Crypto en Venezuela

Het leven in Venezuela is door de gigantische inflatie helemaal op zijn kop gezet. Het is een zooitje, en dat is zacht uigedrukt. Elke week is de huidige munt, de VEF, een stuk minder waard. Mede daarom zoeken een hoop inwoners van het land naar alternatieven. Wij spraken begin dit jaar één van die inwoners. In een interview over Venezuela en geld wordt uitgelegd hoe het leven daar op dit moment is. Bitcoin en andere cryptovaluta kunnen in situaties als deze levens redden.

Bron Blockchainstories

By |2018-07-27T09:08:11+00:00juli 27th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie