Venezuela devalueert de Bolivar en koppelt deze aan de cryptocurrency ‘Petro’

//Venezuela devalueert de Bolivar en koppelt deze aan de cryptocurrency ‘Petro’

Venezuela devalueert de Bolivar en koppelt deze aan de cryptocurrency ‘Petro’

In Venezuela wordt weer een nieuw hoofdstuk geschreven in de financiele crisis. Afgelopen week heeft de centrale bank van Venezuela de nationale munteenheid, de Bolivar, gedevalueerd met 95%. Daarnaast is de munt nu gekoppeld aan de Petro, de cryptocurrency gekoppeld aan olie, welke eerder dit jaar aangekondigd werd. We schreven eerder uitgebreid over de Petro in ons artikel “Venezuela schrijft cryptocurrency geschiedenis. De manier waarop echter is geen reden tot juichen.”

Venezuela schrijft geschiedenis, maar wat voor één?

Het is de eerste keer dat een land omschakelt zijn nationale munteenheid koppelt aan een cryptocurrency maar in de geschiedenisboeken zal waarschijnlijk niet positief op deze beslissing teruggekeken worden. Economen waarschuwen dat de devaluatie van de Bolivar niets zal doen om de hyper-inflatie tegen te gaan elke dit jaar al op 108000 procent! zit.

socialisme
– “How’s that socialism working out for you?”

Eerder dit jaar werd de Petro al op grote schaal omgewisseld voor Bolivar’s ondanks dat het verboden werd door de regering. Dat zegt wel iets over de Petro, als mensen deze blijkbaar nog waardelozer vinden als de Bolivar. De invoering van de Petro werd al algemeen gezien als een wanhoopsdaad, bedoeld om de aandacht af te leiden van de echte crisis. De laatste stappen van de regering van Maduro zijn waarschijnlijk meer van hetzelfde.

Localbitcoins.

In een land met hyperinflatie probeer je zo veel mogelijk waarde vast te leggen in andere, minder inflatie-gevoelige zaken, zoals bijvoorbeeld de Dollar en Bitcoin. Het effect daarvan is bijvoorbeeld goed te zien bij localbitcoins.com, een peer-to-peer platform voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies. De activiteit op dit platform is de afgelopen jaren flink toegenomen en het eind lijkt niet in zicht.

Het volume verhandelde bitcoins op localbitcoins blijft toenemen.

– Het volume aan verhandelde bitcoins op localbitcoins blijft toenemen.

De handel in bitcoins gemeten in Bolivars maakt de inflatie pijnlijk zichtbaar.
– De handel in bitcoins gemeten in Bolivars maakt de inflatie echter pijnlijk zichtbaar.

Aflopende zaak.

Het is de vraag hoe lang het regime van Maduro nog stand kan houden nu de economie van het land op het punt staat compleet in te storten. In Augustus nog werd er een aanslag gepleegd op Maduro met een drone terwijl hij een toespraak wilde houden. Ondertussen vluchten meer en meer mensen het land uit op zoek naar werk en eten. Banken en pinautomaten zijn ondertussen gesloten terwijl de nieuwe economische maatregelen doorgevoerd worden.

Bron Bitcoinspot

By |2018-08-21T17:50:37+00:00augustus 22nd, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie